Te gandesti sa petreci un weekend in Cluj? Iata ce poti vizita

0
1595
Obiective turistice Cluj

Clujul este unul dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei si, asa cum este de asteptat, acesta are numeroase obiective turistice ce merita vazute. Pentru a face calatoria mai usoara, am realizat o selectie de obiective turistice Cluj, din care puteti alege.

Citeste articolul: Cluj Napoca – un oras minunat in inima Ardealului

Principalele obiective turistice din Cluj Napoca

1. Palatul Banffy si Muzeul National de Arta
Muzeul este situat intr-un palat baroc (1774-1785), unul dintre cele mai deosebite din Transilvania, construit de un arhitect german pentru familia Bánffy. Colectia cuprinde selectii de arta plastica a pictorilor romani, precum Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Stefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, si arte decorative.
Pret bilet de intrare: 5 RON

2. Catedrala Sf Mihail
Cu trei turnuri de aceeasi inaltime, aceasta biserica gotica vasta (1487) are o maretie de necontestat, potrivit pentru o cladire care a asistat la multe evenimente importante: botezul viitorului rege al Ungariei Matei Corvin, incoronarea conducatorilor sau predica istorica episcopului condamnand exterminarea evreilor din 1944.

Aceste caracteristici dar si altele, au transformat catedrala intr-unul dintre cele mai vizitate obiective turistice Cluj.

3. Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Acest muzeu merita vizitat pentru colectia sa de costume impresionante, sa nu mai vorbim de bete sculptate, icoane pe sticla, ceramica, tesaturi si instrumente muzicale.
Pret bilet de intrare: 6 RON

4. Muzeul National de Istorie al Transilvaniei
Instituit cu mai mult de un secol in urma, muzeul explica istoria oarecum complicata a regiunii: mai mult de 150 000 de obiecte acopera perioada cuprinsa intre paleolitic pana la 1800. Veti gasi aici colectii de unelte ale epocii bronzului, Lapidariu si un amvon sculptat.

5. Parcul Etnografic National
Fondat in 1929, acest parc de o parte din traditie puternica a muzeelor in aer liber din Romania. Puteti vedea aici diverse constructii romanesti ale secolului al 18-lea: vinariii, biserici de lemn, colibe ale ciobanilor, prese si mori, case si ateliere mestesugaresti.Casele pot fi accesate la cerere.

6. Muzeul Farmaciei
In 1573 cladirea a gazduit prima farmacie din Cluj si in 1752 a fost imprumutata farmacistilor, primul fiind Tobias Mauksch. Familia Hintz a devenit proprietarii casei si farmaciei in a doua jumatate a secolului al 19-lea, ramanand a lor pana la al doilea razboi mondial.

Farmacia Sfantul Gheorghe, asa cum era cunoscut, a ramas deschisa pana in 1949 si gazduieste in prezent Colectia istorica a farmaciei. Toate cele de mai sus contribuie la unicitatea sa!

Speram ca propunerile noastre de obiective turistice Cluj v-au inspirat si asteptam sa impartasiti cu noi experienta calatoriei voastre in frumosul Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here