Obiective turistice în Chișinău. Cele mai frumoase locuri din Capitala Republicii Moldova

Dacă vreți să mergeți într-o excursie scurtă în perioada următoare vă recomandăm Chișinăul. E un oraș cu multe atracții turistice și cu oameni foarte primitori. În acest articol vă prezentăm câteva obiective turistice în Chișinău. Vă invităm să completați această listă cu alte locuri care merită vizitate în capitala Republicii Moldova.

Obiective turistice în Chișinău pentru zile însorite

Muzeul Satului

Se află la intrarea în Chișinău și este o adevărată oază de relaxare pentru cei care îl vizitează. Aici puteți admira cum arăta satul basarabean în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea. Pe o suprafață de peste 150 de hectare sunt dispuse mori de vânt, mori de apă, biserici de lemn, case de locuit, anexe gospodărești, un an și o cârciumă.

Arcul de Triumf

Este un simbol al Chișinăului și al Republicii Moldova. Monumentul a fost construit în 1841, pentru a comemora victoria armatelor rusești asupra turcilor. Clopotul care se află în interiorul Arcului de Triumf din Chișinău a fost turnat din metalul topit al tunurilor turcești capturate în urma războiului.

Obiective turistice în Chișinău la Muzeul Național de Artă

Clădirea muzeului este în sine o adevărată operă de artă. A fost construită din piatră albă și cărămidă roșie. Pe o suprafață de 800 de metri puteți admira exponatele secțiilor medievală și creație populară, artă rusă și orientală sau scenografie. Sunt peste 44.000 de exponate.

Casa Memorială Pușkin

La Chișinău puteți vizita una dintre cele două case în care locuit și a scris marele poet și dramaturg Alexandr Sergheevici Pușkin. Foarte important de spus este că această casă este remarcabilă din punct de vedere istoric și pentru că este o casă cu o structură tradițională moldovenească, cu două odă și o tindă.

FOTO: Prospect.md

Obiective din Chișinău de vizitat pe orice vreme

Cricova

Nu este în Chișinău, însă până aici nu se fac decât vreo 25 de minute cu mașina și nu trebuie ratată o excursie până în acest loc deosebit al Republicii Moldova. Ar fi mai bine să vă luați o zi întreagă pentru a vă petrece timpul aici. Puteți vizita o impresionantă colecție de vinuri în care apar sticle inclusiv de la cei mai celebri președinți ai lumii. De asemenea, trebuie să vizitați neapărat camerele de degustare, fiecare având o tematică.

Muzeul Național de Istorie și Arheologie

Aici puteți admira aproximativ 236.000 de exponate. Clădirea are o valoare istorică deosebită. În anul 1918 a fost proclamată aici Unirea Basarabiei cu România. Colecțiile sunt compuse din ornamente, arme, costume naționale și multe altele.

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Expoziția de aici poartă denumirea „Natura. Omul. Cultura” și reprezintă evoluția omului. De asemenea, clădirea muzeului este un monument arhitectural cu importanță națională, datorită arhitecturii sale. Aici puteți vizita și o Grădină Botanică în care se pot vedea, pe lângă plante, și diverse reptile, păsări exotice și specii de pești.

Grădina Ștefan cel Mare și Sfânt

Trebuie neapărat să ajungeți în acest loc important al Chișinăului. Este cel mai vechi parc conceput și amenajat în manieră clasică din capitala Republicii Moldova. Lucrările au început în 1825. Este locul în care toată își dă întâlnire.

Castelul de Apă, un obiectiv romantic

Construcția sa a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, după un proiect al lui Alexandru Bernardazzi. La vremea respectivă era prima instalație modernă pentru aprovizionarea cu apă a Chișinăului. Aici poate fi vizitat și Muzeului orașului Chișinău.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole