Oferte city break. Topul celor mai căutate destinații

În această perioadă se fac planurile pentru vacanțele scurte din vara aceasta. Cu această ocazie, agențiile de turism s-au pregătit cu destul de multe oferte city break. Un studiu efectuat recent arată care sunt preferințele românilor în ceea ce privește vacanțele. În ceea ce privește vacanțele scurte, potrivit momondo.ro, cele mai căutate oferte city break sunt cele cu destinația Londra.

„Londra rămâne cea mai căutată destinație printre români, fiind una dintre marile capitale pe care numeroși conaționali o aleg pentru a studia și lucra, dincolo de a petrece vacanța, iar această familiaritate o transformă cu atât mai mult într-o destinație de călătorie binevenită în orice moment din an.

Cu toate acestea, 2017 face loc unei destinații la un continent depărtare: Marrakech. Cu o creștere de 346% în căutările efectuate anul acesta comparativ cu 2016, orașul din inima Marocului pare să fi trezit interesul mai multor români. Marrakech este, fără doar și poate, o destinație pe care puțini dintre noi ar putea rezista să n-o descopere”, declară Mircea Giurcă, de la momondo.ro.

Oferte city break. Cum își aleg românii o vacanță

Studiul mai relevă faptul turiștii aleg vacanțe și caută oferte city break pentru a călători în cuplu. Mai exact, 73% dintre turiștii români călătoresc în cuplu, iar foarte important în alegerea unei vacanțe este prețul. De asemenea, 50% spun că aleg oferte și în funcție de perioada de rezervare a zborului, iar pentru 54% contează alegerea hotelului.

Hotelurile din ţară sunt rezervate cu 21 de zile înainte, în timp ce hotelurile din străinătate sunt rezervate cu 60 de zile înainte de sosire.

Pentru 44% dintre turiştii români, numărul de stele influenţează în mare şi foarte mare măsură alegerea cazării pentru vacanţă, mai arată studiul.

Foarte mulți dintre turiștii români sunt interesați de oferte city break, întrucât durata medie de vacanță este de trei zile.

Oferte city break. Când găsești cele mai ieftine bilete de avion

În cazul în care sunteți în căutarea de oferte city break fără bilete de avion incluse, trebuie să știți că puteți cumpăra ieftin cu aproximativ 54 de zile înainte de decolare.

Însă, mare atenție, potrivit CheapAir, prețurile biletelor, până la decolare, se pot schimba și de 70 de ori, iar diferența variază în medie cu câteva zeci de euro.

Cele mai scumpe bilete de avion se găsesc înainte cu o de zbor. De asemenea, dacă e vorba de o distanță mai mare, prețurile încep să crească simțitor cu aproximativ două săptămâni înainte de decolare. De asemenea, atunci când studiați oferte city break trebuie să știți și că, de obicei, biletele de avion sunt mai scumpe în weekend. Cele mai mici prețuri le găsiți la biletele cu plecare marțea sau miercurea.

FOTO: Roberto Ventre/Flickr

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole