Calator in Spania. 7 atractii turistice in care regasesti sufletul acestei tari

Calator in Spania! Marele palat al califului, plajele de coasta cu iz mediteraneean, ritmurile de flamenco, monumentele lasate de Gaudi. Puteti gasi sufletul Spaniei in toate aceste atractii turistice ce reprezinta istoria, cultura si frumusetea acestei tari. 

Palatul Alhambra, Granada

Pe langa a fi un monument de arhitectura, Palatul Alhambra este si o dovada a prezentei mulsulmanilor pe teritoriul Spaniei. Indiferent cat de multe imagini sau de cate ori este vizitat acest palat maur, impresia este intotdeauna puternica. Acest palat regal este simbolul Andaluciei, un simbol al civilizatiei Evului Mediu in Europa.

Calator in Spania. 7 atractii turistice in care regasesti sufletul acestei tari
Palatul Alhambra. Sursa foto: air24.ro

Castelul Rosudupa cum s-ar traducere in limba araba, include mai multe cladiri, gradini(Generalife) si o moschee, toate purtand amprenta mesterilor de atunci care au sculptat cu delicatete filigrane in detaliu.

Calator in Spania: Sagrada Familia si „operele” Gaudi din Barcelona

Antoni Gaudi a dus stilul arhitectural cunoscut sub numele de Art Nouveau un pas mai departe. Cladirile sale fanteziste, create in Barcelona, au devenit repere ale orasului catalan. Printre cele mai importante si vizitate este Catedrala Sagrada Familia, a carei constructie dureaza si in zilele noastre.

Sagrada Familia, Barcelona. Sursa foto: hotelinvest.org
Sagrada Familia, Barcelona. Sursa foto: hotelinvest.org

Puteti cauta in zadar linii drepte la Casa Mila, o cladire de locuinte ce seamana mai mult cu o sculptura. Parc Güell are vedere spre orasul de pe deal, privelistile si gradinile incadrate de creaturi fantastice – salamandere, un peste, caracatita – si mozaicuri din ceramica colorata.

Marea Moschee din Cordoba

Marea Moschee din Cordoba (Mezquita) este una dintre cele mai mari din lume si a doua bijuterie arhitecturala maura a Spaniei. Construita pe ruinele unui vechi templu roman, moscheea inca pastreaza patina acestuia prin cele 856 de coloane din onix, marmura si granit realizate din ruine.

Calator in Spania. 7 atractii turistice in care regasesti sufletul acestei tari
Moscheea La Mezquita. Sursa foto: lapeninsula.es

Mihrabul, locul sfant in care imamul isi spune rugaciunea, este de asemenea o opera de arta, fiind decorat cu detaliate modele geometrice. In jurul sau alte elemente bogate, arcade, minarete, mozaicuri colorate intregesc ornamentele Marii Moschei. Anual, peste 2 milioane de turisti de pretutindeni viziteaza moscheea.

Calator in Spania: Prado si Paseo del Artes, Madrid

Prado se alatura marilor muzee de arta din lume! Continuati vizita la Muzeul National de Arta Reina Sofia, Muzeul Thyssen-Bornemisza si Centrul socio-cultural CaixaForum si veti avea una din cele mai mari concentratii de comori de arta. Nu este de mirare acest lucru este cunoscut sub numele de El Paseo del Arte(Paseo del Prado) – Bulevardul Artelor.

Vacanta in Madrid. 7 locuri de care te poti bucura gratuit in orasul construit pe ruinele unui fort maur
Muzeul Prado. Sursa foto: tvl.ro

Prado are cea mai mare colectie de arta spaniola din lume si este remarcat in special pentru lucrarile sale din epoca de aur a Spaniei: El Greco, Velazquez, Goya. Dar picturile nu sunt toate spaniole, iubitorii de arta pot admira lucrari ale lui Rubens, Botticelli, Titian, Picasso, Dalí, Magritte si multi alti artisti.

Costa del Sol

Unul dintre cele mai insorite locuri de vacanta din Europa, Costa del Sol se bucura de multe mile de nisipuri albe. Aatfel ca nici nu este de mirare ca plajele de aici sunt obiectivul europenilor din nord, unde soarele nu este atat de generos.

Calator in Spania. 7 atractii turistice in care regasesti sufletul acestei tari
Costa del Sol. Sursa foto: expatica.com

Plajele nu sunt singura atractie a turistilor din Costa del Sol. Revitalizarea orasului Málaga a facut aceasta coasta si mai atragatoare pentru toata lumea. Cei care se bucura de unduirea ambarcatiunilor pe apa iubesc portul din Puerto Banus, iar cei care isi doresc intimitate se indreapta sunt atrasi de farmecele Marbellei.

Calator in Spania: Valencia

Coasta Azahar a Spaniei gazduieste unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei, si anume, Valencia. Turistul nu are cum sa se plictiseasca in acest oras al constrastelor. Plajele, orasul modern construit de arhitectul Santiago Calatrava, cursuri de gatit paella, Parcul Natural Albufera sunt cateva dinyre atractiile orasului.

Valencia. 7 lucruri uimitoare pe care sa le faci in acest oras
Valencia. 7 lucruri uimitoare pe care sa le faci in acest oras: orasele Europei fantastice. Sursa foto: proenti.com

Orasul modern construit de Calatrava este un ansamblu de structuri uluitoare ce au devenit rapid un magnet pentru turisti. Muzee, locuri de arta, acvariul L’Oceanogràfic(arh.Félix Candela), care este cel mare acvariu oceanografic din Europa sunt lucrurile pe care sa le vedeti in orasul modern.

La Rambla, Barcelona

Indubitabil, La Rambla este una dintre cele mai cunoscute artere pietonale din Europa. De veti ajunge in timpul verii aici veti avea impresia ca toti localncii au iesit la plimbare. Este cu siguranta locul lor preferat, dar si al turistilor. Acest bulevard popular pare o linie verde prin centrul orasului, asta datorita arborilor plantati de o parte si de alta.

La Rambla, Barcelona. Sursa foto: cntraveler.com
La Rambla, Barcelona. Sursa foto: cntraveler.com

Plaça de Catalunya este zona cea mai verde si o zona pietonala larga, de altfel, chioscurile de ziare, cafenelele in aer liber, magazinele, artistii stradali sau muzicienii adauga un plus de culoare si atmosfera acestei strazi. 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole