Se construiește satul lui Dracula în România: „Vor fi case ca în secolul al XIX-lea”

1
1987
FOTO: Espino Family/Flickr (creative commons)
FOTO: Espino Family/Flickr (creative commons)

Un grup de tineri antreprenori a cumpărat un teren de 6.000 de metri pătrați în Bran și vor să construiască un sat al lui Dracula în miniatură, „care să respecte istoria locului”.

Potrivit inițiatorilor, satul va avea case tematice cu un design inspirat de sfârșitul secolului al XIX-lea, moment în care Bram Stocker a lansat volumul „Dracula”, care atrage cei mai mulți vizitatori străini la Castelul Bran.

„Vă invităm să deveniți parte a acestui proiect și de a scrie istorie pentru ca legenda Dracula să se păstreze și în generațiile viitoare așa cum se păstrează de 130 de ani. Dorim să creăm un mic sat de la zero, cu case tematice, o cafenea, zone de relaxare și oportunități interesante de a învăța meserii tradiționale și chiar mai mult decât atât!”, transmit inițiatorii satului.

Banii pentru demararea proiectului vor fi adunați din donații. Urmează să se construiască opt case tradiționale. Cei care vor să se implice pot cumpăra un voucher de vacanță în avans, pe care le pot folosi după ce satul este gata.

Campania de strângere de fonduri va dura 45 de zile și este nevoie de cel puțin 70.000 de dolari pentru ca, în martie, anul viitor, să înceapă construcția primelor două case. Se pot primi și donații în valoare de 7 dolari. În schimb, fiecare donator va primi o carte poștală cu Transilvania.

De asemenea, agențiile de turism care vor face donații pentru acest proiect vor beneficia de reduceri de până la aproape 50% din prețul de cazare în „satul Dracula” din Bran.

Proiectului s-a alăturat și un stră-strănepot al autorului de ficțiune irlandez Bram Stoker. Dacre trăiește în Canada și este regizor. Acesta susține că turiștilor care vin la Bran trebuie să li se spună și adevărata istorie a locului, diferită de poveste contelului Dracula.

„Istoria lui Vlad Dracul al III-lea trebuie să fie mai bine explicată în această țară, ca să nu se amestece cu ceea ce a creat Bram Stoker, povestea contelui Dracula. Simt o oarecare responsabilitate ca membru al familiei Stoker, pentru că Bran a pornit mașinăria asta. Bună sau rea, povestea minunantă, mizează mult pe mit și superstiție, dar el s-a dus demult. Iar ce a rămas după el a luat-o razna”, a declarat Dacre Stoker, ajuns la Bran zilele trecute.

FOTO: Espino Family/Flickr (creative commons)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here