Top 5 plaje in Lanzarote. Descopera unicitatea Insulelor Canare!

Top 5 plaje in Lanzarote, cea mai estica insula dintre cele 7 ale Arhipelagului Canar. Desi acopera putin peste 800 de kilometri patrati, ofera peisaje izbitoare. Eruptiile vulcanice au lasat o scena spectaculoasa, pe langa peisajele neasteptate, formate din pesteri, lacuri si cratere, se gasesc si plaje cu nisip auriu si ape transparente sau din contra plaje stancoase si cu nisip negru. Mostenirea naturala este pazita de veacuri de oamenii din Lanzarote, si nu in zadar, deoarece insula a fost declarata rezervatiei a biosferei de catre UNESCO in anul 1993. In plus, in anul 2015, a devenit prima destinatie din lume care a primit certificarea Biosphere Tourism Responsible.

Plaja Papagayo

In partea de sud a Lanzarote este una dintre cele mai populare plaje ale insulei, Papagayo, un golf de nisip alb, dimensiuni reduse i o mare frumusete salbatica. Cu forma sa asemenatoarea unei cochilii, Papagayo te castiga cu apa cristalina, verde smarald, care ramane tot timpul aceeasi, la fel ca intr-o piscina. Este locul perfect pentru a face snorkeling si pentru a v bucura de frumusetea adancurilor sale.

Top 5 plaje in Lanzarote. Descopera unicitatea Insulelor Canare!
Playa de Papagayo. Sursa foto: https://auszeit-lanzarote.com/discover-lanzarote/beaches/playa-de-papagayo-beach/

Papagayo, pe langa numele special, se afla si intr-un loc la fel de special, in Monumentul Natural al Los Ajaches. Aici accesul la zona pentru vehicule nu este gratuit si exista un parc auto si o zona de camping in apropiere. Cu toate acestea, este un loc minunat pentru a vedea cum soarele coboara in acest cadru idilic.

Top 5 plaje in Lanzarote: Playa Chica     

Inchiriati o vila in Puerto del Carmen pentru a fi aproape de una dintre cele top 5 plaje in Lanzarote, una dintre cele mai frumoase. Cunoscuta si ca Pila de la Barrilla, Playa Chica este o plaja adapostita, unde linistea apelor sale te indeamna la visare pe un sezlong.  De remarcat, ca acest loc este populars si printre scafandrii, dornici sa  il gaseasca pe Felix, un peste de grup de 50 de kilograme.

Top 5 plaje in Lanzarote. Descopera unicitatea Insulelor Canare!
Playa Chica. Sursa foto: https://turismolanzarote.com/en/beach/playa-chica-chica-beach/

Playa de Famara

Ceea ce pare a fi o plaja fara sfarsit se intinde pe aproximativ 1 kilometru lungime. Pentru ce este cunoscuta aceasta fasie de nisip? Playa Famara este una dintre cele mai bune plaje din Lanzarote pentru prinderea celor mai bune valuri, fiind adesea frecventata de surferi.  

Top 5 plaje in Lanzarote. Descopera unicitatea Insulelor Canare!
Playa Famara. Sursa foto: https://turismolanzarote.com/en/beach/playa-de-famara-famara-beach/

Top 5 plaje in Lanzarote: Playa Flamingo

In Playa Blanca, la sud de Lanzarote, este o plaja foarte primitoare pentru familiile cu copii. Pe Plaja Falmingo exista nisip, si inca unul alb, ceea ce o face ideala pentru cei mai tineri membri ai familiei, deoarece apele sale linistite si nisipul fin garanteaza orele de distractie ale copiilor si, bineinteles, linistea parintilor.

Top 5 plaje in Lanzarote. Descopera unicitatea Insulelor Canare!
Playa Flamingo. Sursa foto: https://www.hellocanaryislands.com/beaches/lanzarote/flamingo-beach/

Plaja Flamingo este dotata cu dusuri si sezlonguri cu umbrele, astfel incat sederea pe plaja sa fie mai confortabila. Plaja de 200 de metri lungime are si zone verzi si locuri de odihnă, fara a uita magazinele si cafenelele care se gasesc pe promenade. De asemenea, accesul a fost adaptat si pentru persoanele cu handicap.

Charco del Palo

Este de fapt o statiune de vacanta construita direct pe coasta. Din anii ’70, aici, a aparut prima plaja oficiala de nudist din insulele Canare. Pentru cei care pot, este un sentiment minunat sa poti sari in mare neconstransi de nimic. Asadar, de obicei, oamenii stau mai mult goi pe plaja, desi nu este o regula generala.

Top 5 plaje in Lanzarote. Descopera unicitatea Insulelor Canare!
Charco del Palo. Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/373446994095908433/

Insa, micul sat si-a pastrat caracterul unui sat de vacanta, mic si confortabil, departe de turismul de masa din arhipelag. Intreaga coasta, aici a prins forma in rocile de lava neagra, formand terasamente si piscine naturale, alimentate de maree.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole