Oferte vacanțe litoralul românesc. Reduceri de până la 30% la Târgul „Vacanța”

Cei care sunt în căutare de oferte vacanțe litoralul românesc au ocazia să cumpere pachete cu până la 30% mai ieftine în cadrul Târgului de Turism „Vacanța”.

Între 10 și 12 martie, la centrul comercial VIVO din Constanța, peste 25 de agenții de voiaj, asociații de promovare a destinațiilor de vacanță și companii de transport aerian și feroviar își deschid standurile de prezentare.

De asemenea, cei care caută oferte vacanțe litoralul românesc trebuie să mai știe că începând de anul acesta compania aeriană Blue Air pregătește zboruri de pe aeroporturile unor mari orașe, spre Constanța. Astfel, turiștii care pleacă din Cluj, Timișoara, Iași sau Oradea vor ajunge în maxim 3 ore chiar și în cel mai sudic punct al litoralului românesc.

Prețurile vor începe de la 90 de lei, iar în tarif mai intră și un sandivș, băuturi răcoritoare și un bagaj de până la 32 de kilograme.

Tot în ceea ce privește zborurile, litoralul românesc va mai avea parte de o premieră. Din acest sezon vor fi zboruri charter din Bruxelles, Paris și Beirut către Constanța, iar numărul zborurilor charter din Tel Aviv ca crește până la patru curse săptămânale.

Potrivit reprezentanților Asociației Litoral-Delta Dunării, numărul turiștilor străini la vară va ajunge la aproape 10.000.

Cei mai mulți vor veni la Mamaia, însă a doua pe lista în topul preferințelor, speră Asociația Litoral-Delta Dunării, ar putea fi Vama Veche. De altfel, pentru prima dată, stațiunea tinerilor și distracției de pe litoralul românesc va avea parte de promovare.

Oferte vacanțe litoralul românesc. Vama Veche așteaptă mai mulți turiști

Pentru a acoperi costurile de promovare, toți agenții economici din Vama Veche vor plăti o taxă de promovare.

Reprezentanții Asociației Litoral-Delta Dunării spun că taxa va fi de aproximativ 3.000 de lei pe an, cam „cât trei sticle wisky”, pentru un club de noapte. Cu ajutorul acestei taxe, Vama Veche va fi promovată la târgurile de turism prin intermediul unor clipuri publicitare, broșuri și infotripuri.

Vama Veche aparține de comuna Limanu. Înainte de modernizarea șoselei, plaja era freceventată doar de studenți și elevi, care căutau liniștea pe litoral. Pentru că era zonă de frontieră, pe plaja din Vama Veche nu erau lăsați turiștii în vremea comunismului. Abia după Revoluție, cătunul de pescari a început să fie vizitat mai des.

Localitatea a fost întemeiată în anul 1811 de găgăuzi. Imediat s-au alăturat pescarilor, grădinarilor și oierilor locali și tătari basarabeni, greci, ruși scopți răscolnici, care au fugit din Imperiul Rus, români din Dobrogea sau bulgari care aveau bordeie și colibe în zonă.

Până în 1913, localitatea a purtat denumirea turcă Ilanlâc, iar după anexarea Cadrilaterului a fost redenumită Vama Veche.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole