Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume

0
1232
Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume

Cand spunem destinatii de vacanta, automat ne gandim la orase, insule, fara sa cerem informatii si depre acele orase plutitoare ale lumii, adevarate asezari urbane in mijlocul apei. De la binecunoscuta Venetie, ajungem in capitala cosmopolita, Amesterdam, pe meleaguri tariste, la peste 3.000 de metri altitudine, in adevarate patrimonii UNESCO sau in China. Va invitam sa luati notite, nu se stie niciodata unde ne duce viata!

Stockholm, Suedia

Stockholm are nu mai putin de 14 insulite legate printr-o multitudine de canale, unele mai atragatoare ca altele. Cel mai vizitat dintre ele este Canalul Regal Djurgården, construit in anul 1832, cu uneltele care le avea la indemana in acea perioada localnicii. Orasul este foarte frumos, si, recent, una dintre destinatiile de vacanta.

Stockholm. Sursa foto: kindredgroup.com

Orase plutitoare: Uros, Peru

Oamenii din Uros traiesc la altitudini de 3.812 metri, pe lacul Titicaca, pe mici insule construite din stuf. Uros este una dintre asezarile unicat ale lumii, cu doar 2.000 de locuitori ce traiesc dupa vechi traditii. De ceva vreme, turistii pot avea acces pe micile insule plutitoare, traind in mijlocul localnicilor.

Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume
Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume: Uros, Peru. Sursa foto: pandotrip.com

Xochimilco, Mexic

Un alt loc deosebit si cu o mare importanta culturala este Xochimilco din Mexic, inclus si pe lista celor de la UNESCO. O experienta inedita si unica sa strabati canalele si insulele artificiale pline cu flori, pe o lungime de 150 de kilometri. Acestui tinut plin de culoare, datorita barcilor localnicilor ce ii imbie pe turisti la o plimbare pe luciul apei, mai este numit si ,,Venetia Mexicului”.

Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume
Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume: Xochimilco, Mexic. Sursa foto: agetur.ro

Orase plutitoare: Wuzhen, China

Cu o istorie fascinanta, de 1.300 de ani, orasul plutitor Wuzhen merita vazut! Pozitionat in sudul raului Yangtze, in pofida faptului ca este inconjurat de ape, pamanturile de aici sunt fertile, cu productii mari de orez si matase, iar apele sunt pline de peste. Locuitorii duc o viata linistita si reusesc sa ajunga la varste inaintate datorita stilului de viata sanatos.

Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume
Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume: Wuzhen, China: Sursa foto: cnto.org

Ko Panyi, Thailanda

Ko Panyi din Thailanda este un oras tipic de pescari, construit pe piloni adanciti in mare si un pic peste 2.000 de locuitori. Vizitatorii sunt impresionat de micul oras cu traditii asiatice, terenul de fotbal plutitor si spectacolul ce li se desfasoara in fata ochilor.

Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume
Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume: Ko-Panyi, Thailanda. Sursa foto: pinterest.co.uk

Orase plutitoare: Santa Cruz del Islote, Columbia

Santa Cruz din Columbia, un alt oras plutitor impresionant numara doar 90 de case si 1.200 de locuitori, avand cea mai mare densitate de localnici pe metru patrat.

Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume
Santa Crus del Islote, Columbia. Sursa foto: Commons.Wikimedia.org

Venetia, Italia

Celebra pentru Carnavalul care se desfasoara in orasul italian de pe apa, Venetia este si o destinatie turistica des aleasa de catre turisti. Evitati sa ajungeti vara pentru ca orasul primeste in vizita milioane de turisti si nu va veti bucura de atmosfera sa. Podul Rialto si Piata San Marco nu trebuie ocolite!

10 destinatii romantice din Europa. O vacanta de neuitat in doi
Venetia. Sursa foto: estymoltravelandtours.com

Sankt Petersburg, Rusia

Ati vizitat vreodata Sankt Petersburg? Nici noi, dar asta nu ne opreste din visare si sa scriem despre una dintre cele mai frumoase destinatii ale lumii. Orasul tarilor are un sistem foarte bine pus la punct de canale si poduri pe raul Neva. De altfel, aici se afla cel mai important port rusesc cu iesire la Marea Baltica.

Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume
Orase plutitoare. Cele mai interesante asezari pe apa din lume: Sankt Petersburg, Rusia. Sursa foto: rador.ro

Orase plutitoare: Amsterdam, Olanda

1 kilometru de canale, peste 1.500 de poduri si 3 milioane de turisti intr-un an. Asa poate fi descris Amasterdam, un oras ce nu doarme niciodata!

Amsterdam, Olanda. Sursa foto: hftp.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here