Un oraș din Germania oferă cazare gratuită timp de o lună

Noul primar al unui oraș din Germania, Görlitz, care se află în apropiere de Dresda, a venit cu idee inedită pentru a reînvia localitatea. Octavian Ursu, primarul care este de origine română, ales în urmă cu aproximativ două luni, a propus municipalității să ofere cazare gratuită, timp de o lună, celor care vor să vadă cum este viața acolo și poate se îndrăgostesc de oraș și le-ar plăcea să se mute.

Edilul de origine română vrea astfel să ocupe cele aproximativ 7.000 de apartamente care au rămas goale în oraș, după ce locatarii au plecat în alte zone în care găsesc salarii mai mari. Până acum, peste 150 de persoane au intrat în program și au testat viața în Görlitz. Cel puțin patru s-au decis după doar câteva zile să rămână în oraș.

Primarul Octavian Ursu are 51 de ani și locuiește de mai mult de jumătate din viață în orașul în care s-au filmat pelicule de succes precum „Grand Budapest Hotel” sau „Inglourious Basterds”.

Orașul se află în estul landului Saxonia, situat pe malul de vest al râului Neisse, la frontiera cu Polonia. Are aproximativ 70.000 de locuitori. Mult mai puțin față de anul 1939, când avea 125.000.

Frumosul oraș din Germania, Görlitz a avut mult de suferit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, însă în partea centrală a orașului se mai păstrează multe monument de arhitectură din epoca medievală și modernă. Aici sunt, printre altele, Muzeul Sileziei, o clădire superbă în stil baroc sau Teatrul dramatic, construit în 1851. Cea mai importantă personalitate care s-a născut în Görlitz este filosoful Jakob Böhme. Casa acestuia s-a păstrat până astăzi.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole