Orașele în care ești plătit să te muți. Casele și terenurile sunt gratuite

26
10734
Imagine din Manitoba, Canada. Foto: Robert Linsdell

Nu sunt mulți cei care știu că în lume sunt câteva orașe care te așteaptă cu brațele deschise să le populezi.

Potrivit BBC Capital, e chiar potrivit să spunem că aceste orașe recrutează locuitori, cărora le oferă beneficii diverse. Întocmai ca antreprenorii aflați în căutare de angajați.

1. Kaitangata, Noua Zeelandă

În vara lui 2016, orașul a ieșit în evidență prin faptul că are prea multe locuri de muncă disponibile și locuințe foarte ieftine, însă îi lipsesc oamenii care să se angajeze pe aceste posturi și să locuiască în respectivele case.

Orașul din sudul țării oferă celor care aleg să îl locuiască o casă și un teren. Locurile de muncă disponibile în zona orașului sunt în domenii diverse, însă cele mai multe cereri din partea angajatorilor sunt pentru personal în agricultură, asistență medicală și construcții.

2. Statul Tasmania, Australia

În acest stat australian se caută producători din industria lactatelor, recrutați prin programul Skilled Work Vise. În zonă sunt multe ferme vine echipate, dar care zac nefolosite în prezent, așa că sunt scoase la vânzare la prețuri foarte mici.

3. Provincia Manitoba, Canada

Administrația locală încearcă să găsească o rezolvare la problema populației îmbătrânite și oferă proprietăți la prețuri simbolice.

Și autoritățile locale din Pipestone, o regiune din apropierea graniției canadiano-americane, ofera terenuri la prețul de doar 8 dolari. Cei care vor să se mute aici trebuie să dețină cel puțin 780 de dolari (ei vor constitui un depozit rambursabil, un soi de garanție) și să construiască o casă pe acel teren în termen de trei luni.

Cei care vin să stea în Pipestone se pot angaja relativ rapid în industria petrolului sau în agricultură. Municipalitatea pune la bătaie și un bonus de 25.000 de dolari pentru deschiderea de noi afaceri.

26 COMENTARII

  1. Si eu as fi interesata….daca nu e teapa…sunt asistent medical in stomatologie si am calificare cu certificat si in ingrijiri la domiciliu……cine ne poate oferi mai multe informatii?

  2. sunt minciuni eu am gasit adresa de mail a primarului din kaitangata noua zeelanda si a spus ca ei nu au cerut niciodata locuitori ptr localitatea lor si nici nu au auzit de asemenea postari precum ca ar avea case si terenuri gratis deci mia scris personal caci sunt minciuni postate pe net sunt doar minciuni nu le credeti

  3. Intradevar nu poti crede tot ce se aude in media sau pe net, marea majoritate a informatiilor sunt false pentra ca asa a ajuns jurnalismul in ziua de azi. Daca nu descrii o stire senzationala nu e stire. Despre noua zeelands nu am informatii insa despre canada da. O tara minunata, cu locuitori de toate nationalitatile. Nu am vazut rasism acolo, poate putin in regiunea quebec. Pentru orice actiune trebuie un risc calculat, asa ca in loc sa cautati alte informatii false pe net, cu 1500 euro puteti ajunge in canada, mai ales ca s au scos vizele acum, si va mai ramane si de cazare 2 luni de zile. Simplu, trebuie incercat. Asa am fost si eu „la risc” cu bani doar pt a trai o luna de zile, si da, s a meritat. Daca nu incerci nu vei sti niciodata pentru ca informatiile astea nu vi le v a da nimeni niciodata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here