Pârtii de schi în Predeal. Care sunt cele mai spectaculoase

Cei care vor să practice sporturile de iarnă în următoarea perioadă au la dispoziție mai multe locuri în țară în care pot face acest lucru. În acest articol vă prezentăm lista de pârtii de schi în Predeal.

Stațiunea Predeal are peste 5.000 de locuri de cazare, care sunt disponibile pe tot parcursul anului.

Dacă sunteți interesați de pârtii de schi în Predeal, trebuie să știți că această zonă este recomandată și datorită faptului că aici iernile sunt friguroase, ceea ce face ca zăpada să țină mai mult timp.

Este recomandată pentru recreere, dar și pentru refacere fizică datorită aerului său cu umiditate ridicată și nepoluat. Dacă ajungeți pe pârtii de schi în Predeal puteți să să vă dați cu schiurile, cu placa de snowboard sau cu sania.

Pe lângă pârtii de schi în Predeal mai găsiți: Canionul Șapte Scări; Cascada Tamina; Peștera de gheață; Cheile Râșnoavei; Mănăstirea Sfântul Nicolae; Mănăstirea romano-catolică din Timișul de Jos; Biserica ortodoxă Sfinții apostoli Constantin și Elena sau Capela romano-catolică Timișul de Jos.

Munţii care învecineazã staţiunea Predeal sunt munții Piatra Mare (1.843 metri) la nord, munții Bucegi (2.508 metri la Vârful Omu) la sud-vest şi munții Postăvarul (1.799m) în nord-vest. Predealul se află la 140 de kilometri de aeroportul Henri Coandă, 25 de kilometri de Brașov și 25 de kilometri de castelul Peleș din Sinaia.

Punctele de atracţie ale staţiunii sunt cele opt pârtii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, pârtia de schi fond de pe Valea Râşnoavei, traseele montane marcate pentru turism, traseele de ATV realizate în ultimii ani, telescaunul şi teleschiurile de pe Clăbucet, precum şi marea diversitate de localuri specializate în arta culinară românească şi internaţională.

Pârtia de schi Clăbucet din Predeal beneficiază de instalații de iluminat și instalații de produs zăpadă artificială. Mai sunt în Predeal și două patinoare, primul se află la baza pârtiei Clăbucet, iar al doilea este lângă piața din Predeal. De asemenea, există și o sală de sport multifuncțională, unde se organizează diferite competiții.

Pârtii de schi în Predeal:

  • Clăbucet (mediu) – 2.100 de metri
  • Clăbucet Sosire (ușor) – 800 de metri
  • Clăbucet Variantă (ușor) – 790 de metri
  • Clăbucet Școală (foarte ușor) – 200 de metri
  • Cocoșul (mediu) – 2.250 de metri
  • Subteleferic (dificil) – 1.200 de metri
  • Subteleferic sf. inf. (foarte ușor) – 670 de metri
  • Pârâul Rece (mediu) – 520 de metri

FOTO: Fredrik Bankler Follow/Flickr (creative commons)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole