Periuta de dinti electrica. Cum facem cea mai buna alegere?

Periuta de dinti electrica a fost inventata acum 50 de ani, in Elvetia. La scurt timp, producatorii au vazut potentialul produsului si astfel a fost creata o noua industrie. Chiar medicii stomatologi recomanda periajul dentar cu o astfel de periuta, deoarece este mult mai eficient fata de o periuta manuala. Dar cum facem cea mai buna alegere aflati daca cititi acest articol.

 

Ce trebuie sa avem in vedere atunci cand achizitionam o periuta de dinti electrica?

Periuta de dinti electrica

Tehnologie

Producatorii au scos pe piata foarte multe modele de periute electrice, avand o oferta bogata in magazinele online sau cele fizice. Aceste dispozitive pot fi incadrate in 4 categorii:

Periuta de dinti electrica. Cum facem cea mai buna alegere?
Periuta de dinti electrica. Cum facem cea mai buna alegere? Sursa foto: zambetsanatos.com

Periutele rotative

Aceste modele sunt varianta accesibila, fiind mult mai ieftine fata de alte modele cu o tehnologie avansata, dar totusi mai scumpe decat periutele manuale. Acest model folosesc o perie circulara care se roteste intr-un singur sens. Din pacate au o eficienta mai mica, dar cu insistare puteti obtine un periaj dentar satisfacator.

Periute rotativ-oscilante

La fel ca si modelul de mai sus, doar ca alterneaza sensul de rotatie al periei. Cu ajutorul acestor periute placa dentara va fi mai usor indepartata.

Periute cu vibratii sonice

Spre deosebire de periutele rotative, cele cu vibratii sonice pastreaza forma periutei clasice, manuale. Miscarile ajung pana la 50.000 pe minut ce ajuta in indepartarea placii dentare eficient, usor si rapid.

Periuta de dinti electrica. Cum facem cea mai buna alegere?
Periuta de dinti electrica. Sursa foto: philips.ro

Periute cu vibratii ultrasonice

Cu o tehnologie mult imbunatatita, peritele de dinti electrice cu vibratii ultrasonice functioneaza la frecvente mari si emit unde sonice. Acestea ajung sa aiba milioane de miscari pe minut, imperceptibile de ochiul uman. In urma testelor clinice s-a dovedit eficienta acestor periute. Ele nu doar inlatura placa, dar si dezinfecteaza, distrugand o multime de bacterii din cavitatea bucala.

Baterie sau acumulator

Alimentarea cu ajutorul bateriilor este una simpla si disponibila pentru periutele de dinti electrice din gamele ieftine. Ca avantaj al folosirii bateriilor ar fi schimbarea sursei de alimentare oricand, dar costul lor poate fi destul de mare fata de acumulatori. Acestia din urma au o dimensiune redusa si o autonomie foarte buna. Fiind alegerea celor mai multi producatori. Un minus, incarcarea dependenta de baza de incarcare.

Cum facem cea mai buna alegere

Daca ati ales un model si v-ati hotarat la un brand anume trebuie sa aveti in vedere si alte caracteristici ale periutelor de dinti electrice.

  1. Capetele interschimbabile. Trebuie sa fiti atenti cu ce alte capete mai este compatibila periuta de dinti electrica si care este costul lor. De regula, producatorii pun doua capete in pachet, unul normal si altul pentru dinti sensibili. Acestea pot fi de mai multe feluri, de la cele de albire, masare, potrivite celor cu aparat dentar, capete pentru zonele greu accesibile.
  2. Programele de periere. Periuta de dinti electrica ofera mai multe moduri de curatare, zilnica, pentru gingii, de albire sau pentru curatarea limbii. Producatorii au reusit modele cu poana la 6 astfel de programe incluse.
  3. Senzor de presiune. Unele modele au un senzor care anunta utilizatorul ca apasa prea tare. Aceasta functie este buna pentru cei cu probleme gingivale, precum gingivita, paradontoza din cauza carora scuipam sange.
  4. Avertizari sonore. Daca periutele manuale nu sunt utilizate asa cum recomanda medicul dentist, timp de 2 minute, periuta de dinti electrica ne avertizeaza sonor, la fiecare 30 de secunde. Asta pentru a stii cat timp alocati periajului unei parti a danturii si pentru a stii cat a durat periajul total.

    Periuta de dinti electrica. Cum facem cea mai buna alegere?
    Periuta de dinti electrica. Cum facem cea mai buna alegere? Sursa foto: philips.ro
  5. Dezinfectare. Sunt producatori, precum Philips, care ofera si o baza de dezinfectare cu ultraviolete pentru periuta de dinti electrica.
  6. Design. In cele din urma, un ultim criteriu este acela al designului. Suntem atrasi de constructii armonioase si culorile preferate. Asa ca, puteti avea in vedere materialele folosite pentru crearea periutei de dinti electrice alese, dar si forma acesteia.

Indifirent de brandul ales, forma, culoare si functii, periuta de dinti electrica trebuie sa va ajute in obtinerea unu zambet sanatos. Noile modele propuse de producatori sunt ideale si celor mai mici dintre noi, fiind un real ajutor pentru parinti.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole