Cum să realizezi un plan de asigurări corporate

0
400

Multe companii includ asigurările private de sănătate în setul standard de beneficii oferite angajaților, fiind și unul dintre cele mai dorite beneficii extra-salariale din partea acestora.

Aceste asigurări pentru angajați protejează financiar persoana asigurată de eventualele costuri ale serviciilor medicale – atunci când sunt necesare.

Când spunem ”sănătate” ne gândim la o stare pe termen lung, acesta fiind și modul în care ar trebui abordate asigurările. Oferirea acestui beneficiu reprezintă o investiție importantă pentru companie și implică realizarea unui plan pe termen lung.

De ce să realizezi un plan pe termen lung?

Asigurarea de sănătate, ca beneficiu extra-salarial, a fost și rămâne un important element în strategia de recrutare și în diferențierea față de companiile competitoare. În alegerea pachetelor potrivite pentru angajații companiei, e esențial ca serviciile să poată fi adaptate și personalizate pentru a fi un instrument cu adevărat valoros în strategia de retenție a celor mai buni angajați, pentru care s-au făcut investiții de resurse și timp.

Angajații companiei tale contribuie semnificativ la atingerea obiectivelor de business,
dedicându-și cel puțin 8 ore pe zi pentru a te ajuta în acest sens. De aceea, la apariția
problemelor de sănătate, gândindu-se la costuri și la orele lipsite de la serviciu, mulți pot amâna vizita la medic, iar astfel nu fac altceva decât să înrăutățească starea lor. Aici intervine rolul tău, prin oferirea de asigurări medicale corporate.

Care sunt efectele asigurării medicale pe termen lung?

Asigurările private de sănătate completează serviciile care sunt garantate prin sistemul public de sănătate, iar astfel oferă angajatului mai multe alternative pentru diagnostic și tratament. Pe termen lung, angajații își vor forma un bun obicei de a avea grijă de starea lor de sănătate, mergând la control de câte ori au o problemă și scăzând riscul de a se confrunta cu afecțiuni grave. Pentru tine, acest lucru înseamnă angajați sănătoși, cu putere de muncă și concentrare, fapt ce asigură formarea unui mediu de lucru performant.

Ce presupune un program de sănătate eficient pe termen lung?

Pentru a-și dovedi eficiența, programul tău de sănătate are nevoie de evaluări și modificări
periodice. Ținând cont de faptul că fiecare job și angajat are nevoi diferite, e foarte important ca și asigurările de sănătate să fie adaptate la specificul muncii pe care o desfășoară. Este important să obții un pachet modular, așa cum e cel inclus în planul de asigurări corporate de la Signal-Iduna.ro. Odată ce ai încheiat un contract pentru un pachet de asigurări de sănătate, e important pentru eficiența programului de sănătate să urmărești frecvența cu care angajații accesează serviciile medicale acoperite și să realizezi modificări pe baza feedback-ului primit de la angajați.

Cum să pregătești planul pentru anul viitor?

Indiferent că e prima oară când incluzi asigurările de sănătate în pachetul de beneficii extra-salariale, ai de gând să extinzi numărul beneficiarilor sau vrei să modifici pachetele actuale, există câțiva pași esențiali pe care ar trebui să îi bifezi în dezvoltarea planului pe termen lung:

Pasul 1: Analizezi tipurile de servicii medicale potrivite pentru fiecare grup de angajați identificat la nivelul companiei tale.
Pasul 2: Cercetezi oferta companiilor de asigurări private de sănătate pentru a afla care se
pliază cel mai bine nevoilor voastre.
Pasul 3: Stabilești care sunt pachetele de asigurări medicale pe care le poți accesa ținând cont de nevoile și bugetul companiei.
Pasul 4: Informezi toți angajații despre beneficiile oferite și menții o comunicare constantă pe acest subiect.
Pasul 5: Monitorizezi succesul pachetelor de asigurări și le ajustezi periodic, asigurându-te că sunt o măsură eficientă.

Asigurările corporate de sănătate sunt beneficiile extra-salariale care pot influența în mod
pozitiv comportamentul angajaților, iar investiția în aceste asigurări aduce avantaje de ambele părți. Dacă vrei să afli mai multe informații despre acestea, găsești subiectul abordat în profunzime pe Signal-Iduna.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here