Țara pe care turiștii o iubesc cel mai mult

Forumul Economic Mondial a publicat un studiu care relevă cele mai competitive țări în ceea ce privește turismul. Cea mai apreciată țară de către turiști a reieșit în 2019 Spania. De altfel, nu a fost detronată din fruntea clasamentului din 2015. Pe podium mai este Franța și Germania. Urmează Japonia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Australia, Italia, Canada și Elveția.

Spania este aleasă de turiști pentru orașele frumoase, plaje, programe culturale, gastronomie, festivaluri și artă. De asemenea, a fost apreciată și pentru infrastructură. De altfel, la acest capitol a primit cel mai mare scor de la cei care au întocmit clasamentul, pentru că în ultimii ani a investit foarte mult în modernizarea autostrăzilor și aeroporturi.

Industria turismului din Spania reprezintă 5% din PIB-ul țării, iar economiștii cred că procentul va crește în următorii ani. Specialiștii se bazează mai ales pe faptul că, la nivel global, clasa de mijloc se mărește, mai ales în zona asiatică, ceea ce înseamnă că se va dezvolta și turismul.

Însă creșterea turismului sperie o parte a spaniolilor. Barcelona, de exemplu, este al șaselea cel mai vizitat oraș din lume, dar și cea mai importantă destinație turistică a Spaniei. Peste 14 milioane de vizitatori primește în fiecare an.

Locuitorii Barcelonei s-au arătat nemulțumiți de faptul că au devenit foarte scumpe chiriile pentru că mulți proprietari preferă să închirieze casele turiștilor.

Însă cea mai importantă problemă este reprezentată de creșterea infracțiunilor de furt cu peste 10%, iar tâlhăriile s-au înmulțit cu aproape 30%. De exemplu, în metroul catalan sunt denunțate săptămânal peste 1.000 de infracțiuni, majoritatea furturi și mici tâlhării.

Din acest motiv a apărut „Helpers Barcelona”, o organizație care difuzează pe rețelele de socializare tot felul de infracțiuni cu scopul de a-i alerta pe care care ar putea deveni victime. Organizația s-a inspirat din „Îngerii păzitori”, o grupare de newyorkezi care în anii `80 patrulau pe străzi pentru a combate criminalitatea.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole