Timisoara – destinatie pentru vacanta

Vrei sa ai parte de o vacanta relaxanta dar nu stii unde sa te duci? Ai nevoie de o destinatie de vacanta ieftina dar care sa iti ofere experiente de neuitat? Solutia o gasesti chiar in Romania. Mai exact, vorbim despre Timisoara, un oras cu multe obiective turistice, dar si cu o incarcatura istorica aparte.

in 1989, Timisoara a fost locul unde a inceput revolutia care a daramat regimul Ceausescu. Ca orice urbe care se respecta, orasul de pe Bega reprezinta o atractie turistica atat pentru cei care vin din afara granitelor, dar si pentru cei care locuiesc in alte zone din Romania. Timisoara este considerat, de foarte multa lume, cel mai frumos si civilizat oras din Romania si, tocmai de aceea, merita vizitat.

Vezi articolul: 7 obiective turistice in Timisoara

Obiectivele turistice din Timisoara pe care trebuie neaparat sa le vezi


in primul rand, Piata Operei sau Piata Victoriei, asa cum este cunoscuta zona din Centrul Timisoarei. Aici se gasesc, pe cele doua laturi mici ale pietei, cladirea Operei la Nord si Catedrala Mitropolitana la Sud. Piata Operei a fost construita la inceputul secolului XX, pe locul unei foste cetati.

Pe 20 decembrie 1989, oamenii stransi in Piata Operei aveau sa proclame Timisoara ca fiind primul oras care a iesit de sub tutela comunismului.
Catedrala Mitropolitana din Timisoara, de rit ortodox, a fost construita intre 1936 si 1940, cu 7 ani inainte de construirea Mitropoliei Banatului.


Inaugurarea s-a facut in 1946, in prezenta Regelui Mihai si a primului ministru de atunci, Petru Groza. Cele 7 clopote, care au o greutate de 8 tone, au fost construite din materiale ce au fost aduse din Insulele Sumatra si Borneo. Fundatia constructiei are o placa de beton armat ce este sustinuta de peste 1.000 de piloni de beton armat. Catedrala are o lungime de 63 m si o inaltime de 32 de metri.

Opera (Teatrul) a fost construit in 1871, dupa planurile unor arhitecti vienezi. Aceasta a fost terminata in 1875. Cladirea a trecut prin doua mari incendii care au devastat-o, in 1880 si 1920.


Cladirea este unica in lume prin prisma faptului ca aceasta gazduieste Teatrul National Mihai Eminescu, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely si Teatrul German de Stat. in decembrie 1989, de la balconul cladirii Operei, revolutionarii citeau proclamatia prin care Timisoara devenea primul oras liber de comunism din Romania.

Acestea sunt doar cateva obiective turistice de vizitat din Timisoara.
Pentru a afla ce alte edificii se mai gasesc in orasul de pe Bega, nu ratati urmatorul articol despre frumusetile primului oras din Romania eliberat de jugul comunismului.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole