Top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2020. Vacanta in ritm de sirtaki!

Top 10 insule grecesti pe care musai sa le cauti in 2020! Case vopsite in alb, biserci cu acoperis albastru, Marea Egee si preparatele mediteraneene. Nici nu este de mirare ca Grecia primeste anual milioane de vizitatori. In timp ce continentul detine dovezile unei civilizatii antice, pe insule viata se traieste dupa un alt ritm. Cateva zile sau cateva saptamani petrecute pe o insula elena este o modalitate fantastica de a va reincarca, a va elibera de stres si de a gusta cu pofta din bunatatile locale.

Naxos

Cunoscuta pentru plajele sale albe, scaldate de ape incredibil de albastre, Insula Naxos merita sa se regaseasca in itinerarul vostru pentru vacanta estivala. Ce sa va mai aduca aici? Soarele fierbinte din insula care asigura cel mai frumos bronz aramiu si faptul ca aceasta insula este cea mai mare dintre Ciclade. De altfel, Naxos este un amestec interesante de apa, plaje, situri, sate de munte si strazi pietruite si scene de amurg pe malul marii in capitala Chora.

Top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2019
Naxos. Sursa foto: https://www.handerella.com/informationen-hotel-elizabeth-naxos.html

Top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2020: Serifos

A doua insula elena de cautat in 2020, potrivit celor de la Standard.co.uk este tot o insula cicladica, numita Serifos. Ce are ea special? Albul imaculat al Greciei regasit pe casele din piatra si lipsa agitatiei din amrile orase. Cateva zile petrecute aici pot fi echivalentul unei saptamani de SPA. Plajele linistite, plajele aurii, porturile linistite si satele insirate de-a lungul tarmului sunt pentru multi turisti suficiente motive pentru a alege o vacanta aici.

Serifos. Sursa foto: https://www.discovergreece.com/en/greek-islands/cyclades/serifos

Patmos

Daca ar fi sa ii intrebi pe greci, locul in care s-au nascut este cel mai frumos, insa despre Patmos aflam ca este cel mai insorit colt al tarii. Mai exact, in sud-estul Marii Egee se afla Insulele Dodecanese, care sunt mai apropiate tarmului Turciei decat cel al Greciei. Insa, cu toate acestea, insulele se bucura de popularitate, in special in preajma marilor sarbatori, precum este Pastele, cand localnicii tin numeroase festivaluri religioase.

Patmos. Sursa foto: https://travelingr.com/patmos-island-travel-guide/

Top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2020: Amorgos

Insula Amorgos se afla situata la vest de Naxos si Ios si este tot o insula Cicladica. Turistii aventurieri, in cautarea drumetiilor montane se vor simti tare bine aici. Insula este caracterizata de peisajul sau abrupt, cu alei inguste si orase incantatoare cocotate pe stanci. Luati in rucsac si bocancii, drumetiile sunt bun prilej de a explora locul.

Amorgos. Sursa foto: http://www.topoguide.gr/hiking_on_amorgos_en.php

Astypalea

Un alt loc ce merita descoperit este Astypalea sau, de multe ori, il intalnim scris ca Astypalaia. O insula in forma de fluture, asa cum este descrisa adesea, Astypalea este locul pe care nu ai cum sa nu il indragesti. Numeroasele plaje, colinele parca vopsite in alb, asta datorita caselor imaculate, satele istorice si apa Marii Egee sunt imagini pe care iar si iar ati vrea sa le fotografiati. Nu o spunem doar noi, dar capitala Chora este unul dintre cele mai pitoresti orase scaldate de Marea Egee. Castelul si biserica care se ridica peste orasul alb pare imaginea perfecta de vacanta!

Top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2019
Top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2019: Astypalea. Sursa foto: http://www.greece-is.com/astypalea/

Top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2020: Corfu

O destinatie de vara pentru calatorii romani, Corfu este una dintre cele mai frumoase insule. Acest taram este spalat de apele Marii Ionice si se afla destul de aproape de coasta albaneza, fiind despartite printr-o stramtoare. Insula Corfu se numara printre primele insule grecesti deschise turismului. Paleokastritsa, Sidari, Kassiopi si Acharavi sunt locuri turistice frumoase in partea de nord a insulei. In afara de minunatele plaje, punctul culminant al insulei este Orasul Vechi cu stilul venetian caracteristic.

Corfu. Sursa foto: http://travel365.md/2017/08/181258

Symi

O alta insula inclusa in top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2020 se afla si Symi. Aici, influentele elene se pierd usor, asta datorita apropierii sale de coasta Turciei si adominatiei romane. Casele colorate iau locul cello albe din piatra, coborand pantele aproape de malul apei. De altfel, arhitectura este si o amprenta a italienilor  care au condus insula in urma cu un secol. Ca o idee de calatorie, vizitati orasul Symi si apoi luati feribotul spre Bodrum, veti face aproximativ 2 ore.

Portul Gialos. Symi, Insulele Dodecanese. Sursa foto: https://www.greektravel.com/greekislands/symi/index.html

Top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2020: Santorini

Nu credem sa existe un apus mai emblematic ca cel din Santorini, poate si de aceea aceasta insula este celebra. Santorini este, de asemenea, casa plajei rosii, plaja cu nisip negru si Akrotiri – un sat preistoric. Orasul Oia este partea cea mai placuta din punct de vedere estetic a insulei, cu bisericile sale cu albastru si cu casele vopsite in alb.

Santorini. Sursa foto: http://worldfuntours.com/searchtheworld/

Creta

In top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2020 nu se putea sa nu apara si Creta, cea mai mare dintre insulele elene. Ce atrage turistii aici? Peisajul variat! De la stanci abrupte, plaje cu nisip fin, Cheile Samariei si Parcul National Samaria sau luxuriantul Elafonissi cu plajele sale celebre. Creta ramane o destinatie populara!

Orasul-port Agios Nikolaos. Sursa foto: https://www.touropia.com/tourist-attractions-in-crete/

Top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2020: Sifnos

Nu prea iesit in evidenta, turistic vorbind, cat despre lucruri iesite din comun, insula are peste 300 de biserici. Faceti o oprire in orasul Appolonia pentru legendele sale si neaparat in portul Kamares.

Top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2019
Top 10 insule grecesti pe care sa le cauti in 2019: Portul Kamares. Insula Sifnos. Sursa foto: https://www.discovergreece.com/en/greek-islands/cyclades/sifnos

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole