Iti doresti o experienta italiana de neuitat? Descopera regiunea Toscana

Nici o alta provincie nu a avut un impact mai mare asupra culturii italiene si europene, decat Toscana. Cu sate primitoare, orase bogate in cultura, si arta, plantatii de maslini, campuri de trufe si important centru al modei (Guci, Ferragamo), Toscana ramane una dintre destinatiile preferate ale turistilor din intreaga lume.
Fermele rustice, orasele situate pe aproape fiecare deal, drumurile si terenurile ingrijite, transforma Toscana in cea mai romantica imagine a satului italian.
Cea mai relevanta caracteristica a acestei regiuni, va ramane totusi, locul unde Renasterea a luat fiinta, a carei prezenta a fost perpetuata de-alungul anilor prin capodoperele lui Boticelli.

Lucruri si locuri pe care nu trebuie sa le ratati atunci cand vizitati Toscana:
– o dupa amiaza de explorare a podgoriilor din Tenuta dell’Ornellaia, alaturi de o degustare a celebrului vin Merlot Masseto
– admirarea frescelor lui Masaccio, vechi de aproape 700 de ani, care au decorat in secolul 14, capela Brancacci, din Biserica Santa Maria del Carmine, Florenta, avand ca personaje principale pe Adam si Eva
– Turnul inclinat de la Pisa
– Galleria degli Uffizi
– Duomo
– Palazzo Vecchio

Cea mai buna perioada de vizitat este sezonul de primavara – aprilie-mai, si de toamna- octombrie-noiembrie, atunci cand provincia este mai putin aglomerata. Desi, vremea poate varia de la o regiune la alta, vizitare Toscanei in timpul lunilor de vara poate duce la un amestec incomod de temperaturi ridicate si aglomeratie.
Totusi, in ciuda temperaturilor ridicate din celelalte regiuni ale Toscanei, zonele de munti si dealuri, tind sa ramana mai reci.
Turistii viziteaza Toscana din mai multe motive. Multi vin in cautarea artei plastice, altii pentru a explora mediul rural extraordinar. Gurmanzii si impatimitii vinurilor, viziteaza Toscana pentru a se bucura de bucataria simpla dar minunata, in timp ce alti turisti opteaza pentru Toscana datorita coastei marii si insulelor spectaculoase, iar elevii sa invete frumoasa limba si cultura italiana.
Oricare ar fi alegerea ta, Toscana este fara indoiala, o locatie ce merita vizitata cu prima ocazie.

Descopera regiunea Toscana

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole