Transcarpatic, trenul care va merge de la mare până la Viena

Compania de transport feroviar Astra Trans Carpatic, care în prezent operează pe traseul București – Brașov – Arad, vrea să introducă trenuri și pe linia București – Constanța în perioada estivală, iar în viitorul apropiat s-ar putea ajunge de la Viena pe litoralul românesc.

Transportul se va face cu Transcarpatic, trenul pus în circulație pe 2 februarie. Vagoanele noului tren sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme audio-video pentru divertisment, internet, aer condiționat, toalete și dușuri, iar pasagerilor le sunt oferite gustări și băuturi.

Și CFR Călători încearcă să atragă mai mulți călători prin diverse programe. De exemplu, s-au pus în circulație și vagoane dedicate transportului de biciclete. Vagonul-prototip are 20 de locuri pentru biciclete sau schiuri, 20 de locuri pentru călători și un spațiu pentru bistro-bar.

Reprezentanții CFR spun că acest vagon apare după ce au fost mai multe solicitări. Vagonul va putea fi comandat și de grupuri care vor să călătorească pe diferite rute cu trenul, transportând în același timp și echipament sportiv. Solicitarea se face cu cel puțin cinci zile înainte de efectuarea călătoriei.

De exemplu, un bilet dus-întors pentru o bicicletă și un pasager dintr-un grup de 20 de persoane pe ruta București – Brașov costă 60 de lei, iar pe ruta București – Constanța costă 120 de lei.

Din acest an, CFR vrea să introducă și primele vagoane pentru mașini. Deocamdată, pasagerii vor putea să-și ia autoturismele cu ei de la București la Salonic, în Grecia. Biletul pentru un vehicul va costa în jur de 58 de euro. Mașinile ar putea fi urcate în vagon din Gara Basarab, unde există infrastructură necesară, cu ajutorul unei rampe mobile de 10 – 12 metri.

De asemenea, CFR Călători închiriază și trenuri în regim de charter, ca în cazul avioanelor, pentru cei care vor să meargă în vacanță în grupuri mari sau să organizeze petreceri private. De exemplu, pentru varianta de tren charter pe ruta București Nord – Brașov și retur, având în compunere două vagoane clasa 1 și un vagon restaurant, este un preț care începe de la 25 de euro/km.

Foto: Mix Studio

 

 

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole