Un cartier din România este în topul celor mai interesante locuri din Europa

Un cartier din București este considerat unul dintre locurile interesante care trebuie vizitate, potrivit site-ului de călătorii travelsupermarket.com.

Este vorba despre cartierul Cotroceni, care ocupă locul 22 în top și este recomandat pentru obiectivele turistice, liniștea și aspectul cochet.

Potrivit celor de la Travel Supermarket, Cotroceniul este apreciat de bucureșteni datorită numeroaselor spații verzi, reședința prezidențială, aleile intime, barurile excentrice și micile afaceri din zonă.

În Cotroceni se mai află obiective turistice precum Gărdina Botanică, Opera Națională, Biserica Sfântul Elefterie Vechi, Academia Română sau parcurile Romniceanu și Operei.

În trecut, Cotroceni era acoperit de Codrii Vlăsiei, pădurea care acoperea majoritatea teritoriului pe care se află astăzi Capitala. Șerban Cantacuzino a construit în această zonă o mănăstire în 1679. Mai târziu, în 1888, Carol I a transformat-o în palat regal. În jurul acestui palat, cei care lucrau pentru Carol I și cei cu ranguri înalte în armată și-au construit case.

Tot în apropierea palatului, Carol I a construit și Gara regală Cotroceni. În acest cartier au locuit personalități precum Ion Minulescu, Marin Preda, Ion Barbu sau Liviu Rebreanu.

Planurile palatului au fost realizate de ahitectul Paul Gottereau în stil clasic veneţian. Mai târziu, arhitectul român Grigore Cerchez a reconceput aripa nordică în stil naţional romantic. În 1984, dictatorul Nicolae Ceauşescu a demolat biserica construită de Ştefan Cantacuzino. Astăzi, fundația bisericii este conturată cu plăci de marmură, iar de la începutul anilor `90, aripa veche a palatului Cotroceni a devenit Muzeul Național Cotroceni.

În topul Travel Supermarket, primul loc e ocupat de Kreuzberg, un cartier din Berlin, renumit pentru obiectivele culturale. Urmează o zonă din capitala Letoniei şi Ancoats, un centru industrial din Manchester, Anglia.

FOTO: Gmpredut/Wikimedia Commons

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole