Vietnam – o tara pline de surprize. Explorati, vizitati si cunoasteti legendele locale

Vietnam este un amestec uimitor de culori naturale si diversitate culturala. Peisajul variaza de la varfurile zimtate, golfuri imbietoare, piete locale plutitoare pana la campurile verzi ce ascund culturile de orez. Paleta diversa de culori folosita pentru a desena aceasta tara, istoria natiunii si numarul uimitor de minoritati, iata cateva lucruri de admirat. Exploratorii pot descoperi mediul rural, parcurile nationale, in timp ce Golful Ha Long este o priveliste naturala pe care este musai sa o vedeti. In timp ce zona rurala se bucura de verdeata, orașele mari respira viata contemporana, agitata, cu o scena culinara cu subtile arome. Aceasta tara fascinanta este plina de surprize si va invitam sa cunoasteti cele mai populare simboluri:

Golful Ha Long

Cu o suprafata un pic peste 1.500 de kilometri, Golful Ha Long este una dintre cele mai impresionante privelisti ale lumii. De altfel, acest incredibil loc este si sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, asta datorita unicitatii sale, a speciilor rare de plante si animale si a frumusetii. Mii de insule calcaroase alcatuiesc golful numit de catre localnici si Golful Dragonului Zburator, fiindca insulele acoperite de jungla ies din apele de smarald precum dintii unui dragon.

Vietnam - o tara pline de surprize. Explorati, vizitati si cunoasteti legendele locale
Golful Ha Long. Sursa foto: http://www.nstravel.ro/turism-extern/circuit-sejur-2016-vietnam-de-la-1180-euro/

Ca sa va bucurati pe deplin de acest loc sublim, cea mai buna optiune este sa calatoriti printre stanci cu barca. Si ca sa va faceti o idee de minunatia aceasta naturala, croaziera ar trebui s atina cel putin 2-3 zile.

Vietnam – o tara pline de surprize: Ho Chi Minh

Pentru fanii oraselor mari, nici o vizita in Vietnam nu este completa fara o vizita in Ho Chi Minh. Acesta este centrul nebun, nebun de zgomot, locul in care strazile sunt aglomerate, locul in care veti gasi numeroase restaurante si multe magazine. Este un oras cosmopolit si un centru comercial important.

Vietnam - o tara pline de surprize. Explorati, vizitati si cunoasteti legendele locale
Ho Chi Minh. Sursa foto: http://www.nstravel.ro/turism-extern/circuit-sejur-2016-vietnam-de-la-1180-euro/

In centrul sau este Dong Khoi, un cartier central relativ mic si usor de navigat, care detine cele mai multe atractii ale orasului. Aici se afla Muzeul HCMC, cu o colectie stralucită de artefacte si Catedrala Notre Dame, construită la sfarsitul secolului al XIX-lea. Vizitati cartierul vechi din Da Kao din apropiere pentru unele dintre exemplele cele mai bune de arhitectura coloniala franceza, dar si pentru a vedea Pagoda Imparatului Jadului.

Hoi An

Frumosul Hoi An este cel mai atmosferic oras din Vietnam. Cartierul vechi al orasului este o bucurie de explorat, casele comerciale sunt bine conservate si isi spun povestea negotului inca din secolul al XV-lea, cand orasul era un punct de intalnire important pentru comerciantii japonezi si chinezi.

Vietnam - o tara pline de surprize. Explorati, vizitati si cunoasteti legendele locale
Hoi An. Sursa foto: https://www.roadaffair.com/best-things-to-do-in-hoi-an-vietnam/

Simbolul principal al orasului Hoi An este podul japonez situat la capatul de vest al staăzii Tran Phu, in timp ce Sala de Adunare a Congregatiei Chineze Fujian este templul cel mai decorat al orasului vechi. Exista numeroase pagode mici si muzee care evoca lumea de odinioara, dar farmecul adevarat al Hoi An se gaseste in simpla plimbare pe starzile vechi.

Vietnam – o tara pline de surprize: Sapa

Zona verde a campurilor de orez ce inconjoara Sapa, invecinata cu varfurile zimtate ale Muntilor Hoang Lien – Alpilor Tonkinese, gazduieste cele mai frumoase privelisti rurale din Vietnam. Vaile adanci de aici acopera un amestec divers de minoritati etnice ale tarii, in timp ce dealurile sunt terasate pentru a permite culturilor de orez sa se formeze. Aceasta este destinatia de trekking de top din Vietnam. Sapa este in prezent un centru turistic agitat si in continua crestere, un contrast puternic cu zona rurala linistita.

Vietnam - o tara pline de surprize. Explorati, vizitati si cunoasteti legendele locale
Sapa. Sursa foto: http://www.netsraz.cz/vietnam-thajsko-2018-zase-vyrazime/

Hanoi

Capitala Vietnamului incanta de asemenea calatorii de pretutindeni.  Frecventa motocicletelor, poluarea si zgomotul constant al vanzatorilor stradali pot fi prea mult pentru unii turisti, insa daca doriti sa simtiti pulsul Vietnamului, Hanoi este locul unde sa faceti asta. Cartierul vechi al orasului are destul farmec cu muzeele sale. De exemplu, Muzeul de Etnologie din Vietnam si Muzeul de Arta Plastica din Vietnam va vor introduce in arta diversa a tarii, in timp ce Mausoleul Ho Chi Minh este un tribut important pentru fondatorul Vietnamului modern.

Vietnam - o tara pline de surprize. Explorati, vizitati si cunoasteti legendele locale
Hanoi. Sursa foto: https://www.independent.co.uk/travel/asia/hanoi-best-things-to-do-see-vietnam-at-night-old-quarter-ho-chi-minh-mausoleum-a8346451.html

Vietnam – o tara pline de surprize: Nha Trang

Unde ne distram la plaja in Vienam? Nha Trang este locul ideal pentru o adecvata zilelor lungi de vara. Plaja bine intretinuta se intinde pe raza a 6 kilometri, de-a lungul tarmului. Este, desigur si o zona de inot fantastica, iar cei care isi doresc zile de lenevit la soare vor gasi refugiul in zonele de lounge.

Vietnam - o tara pline de surprize. Explorati, vizitati si cunoasteti legendele locale
Nha Trang. Sursa foto: https://www.booking.com/hotel/vn/muong-thanh-nhatrang-centre.fr.html

Daca va plictisiti de plaja, vechile turnuri Po Nagar Cham se afla la nord de-a lungul Podului Xom Bong, un loc de inchinare ce dateaza din secolul al VII-lea. Exista, de asemenea, un excelent muzeu dedicat lucrarii lui Alexandre Yersin, care a descoperit cauza ciumei bubonice si a fondat Institutul Pasteur al lui Nha Trang, care inca desfasoara programe de vaccinare in Vietnam astazi.

Parcul National Ba Be

Parcul National Ba Be este absolut uimitor, cu cele trei lacuri interconectate, inconjurate de varfuri carstice si pante impadurite. Majoritatea vizitatorilor vin aici pentru a face excursii cu barca sau caiacul pe lac si pentru a explora pesterile pline de stalactite si stalagmite. Pentru cei mai activi, exista si varianta drumetiilor si explorarea mediului rural. Acesta este unul dintre locurile cele mai pasnice din Vietnam, iar calatorii pot petrece noptile intr-o casa traditionala, pozitionata de-a lungul lacului.

Vietnam - o tara pline de surprize. Explorati, vizitati si cunoasteti legendele locale
Ba Be. Sursa foto: http://vietnammoontravel.com/ba-be-national-park-2-days

Vietnam – o tara pline de surprize: Delta Mekong

Sudul Vietnamului este locul in care raul puternic Mekong isi gaseste in cele din urma drumul spre mare, intr-un labirint de cai navigabile care strabate lunca inundabila. Incredibil luxurianta, cu mangrove, plina de viata, cu piete haotice plutitoare, Delta este una dintre cele mai interesante regiuni pentru calatori. Can Tho este cel mai popular oras, deoarece este aproape de pietele plutitoare Phong Dien si Cai Rang, in timp ce excursiile cu barca de la Ca Mau va permit sa explorati padurea U Minh Mangrove si Rezervatia Naturală Cau Mau.

Vietnam - o tara pline de surprize. Explorati, vizitati si cunoasteti legendele locale
Delta Mekong. Sursa foto: http://mapamundial.co/p/mapadeVietnam

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole