Viziteaza Ioannina. O calatorie in nord-vestul Greciei. Relaxare pe malul Lacului Pamvotis

Viziteaza Ioannina, un oras fermecator, necunoscut de altfel de catre turisti, insa una dintre nestematele Greciei. La prima vedere orasul te atrage cu linistea sa, fiind izolat intre dealuri si munti. Stim, nu are nimic de-a face cu imaginea satelor albe cu obloane albastre si leandrii inmiresmati. Capitala regiunii Epirus este vitregita de o iesire la mare, insa vastul Lac Pamvotis (Pamvotida) anima atmosfera pe o intindere de 20 de kilometri.

Nord-vestul Greciei, apropiat de granita Albaniei, este mai putin cunoscut turistilor, dar poate fi una dintre cele mai frumoase calatorii pe continent.

Opriti-va la castel – cea mai veche cetate bizantina

Daca aparent, orasul nu ofera satisfactii turistice, la o privire mai atenta, veti vedea cea mai veche cetate bizantina. Pe o suprafata de 8 hectare, castelul Ioanninei a fost ridicat in secolul al VI-lea de catre imparatul bizantin Justinian.

Viziteaza Ioannina. O calatorie in nord-vestul Greciei. Relaxare pe malul Lacului Pamvotis
Ruinele unei cetati bizantine. Sursa fotoȘ https://www.gtp.gr/TDirectoryDetails.asp?ID=72569

In timpul dominatiei Imperiului Otoman, Ali Pasha (1740-1822), domnitorul otoman albanez, si-a stabilit resedinta la castel. Astazi puteti vizita Muzeul Bizantin care detine o colectie de monede, sculpturi si alte artefacte. De asemenea, includeti Moscheea Fethiye construita de Ali Pasha si mormantul sau.

Viziteaza Ioannina: Orasul Vechi!

Ati putea incepe vizita cu o plimbare pe strazile Orasului Vechi Ioannina. Locul unde casele au tigla caramizie, strazi pietruite, inguste si multe cafenele care sa va faca alegerea prea grea. Apreciate in randul localnicilor, cafenelele, dar si siesta sunt un mod de viata invidiat de multi.

Viziteaza Ioannina. O calatorie in nord-vestul Greciei. Relaxare pe malul Lacului Pamvotis
Palia Polh Anexarthsias – orasul vechi. Sursa foto: http://www.visit-ioannina.gr/see-and-do/aksiotheata/top-5-must-see/h-palia-polh/

Faceti o plimbare pe lac pana la insula fara nume

Lacul Pamvotis este atat de calm, uimitor cu apele sale limpezi ce s-au strecurat intre muntii stancosi. Aceasta nu este imaginea simbol pe care o avem despre Grecia. Recunoastem insa ca este o modalitate de a afla si versiunea populara a acestei tari. Bucurati-va de linistea din jur si de verdele crud, stand pe o banca, pe malul lacului, veti simti ca sunteti in vacanta. Iar imaginea este desavarsita!

Viziteaza Ioannina. O calatorie in nord-vestul Greciei. Relaxare pe malul Lacului Pamvotis
Insula fara nume. Sursa foto: https://niakas.com/it/location/sivota/6945569146/

Nu exista plaja, dar peninsula din mijlocul lacului adaposteste 3 manastiri: Filanthropinon, Stratigopoulou, Panagia Eleousa. Ce are special? Este singura insula din Grecia continentala, locuita si fara nume.

Viziteaza Ioannina: Excursii in Muntii Pindului

In Ioannina, turistii dornici de aer montan, pot face drumetii in Muntii Pindului. Altitudinea maxima este de 2.637 de metri, pe Muntele Smolikas. Deoarece se intind pe o distanta de 160 de kilometri, de-a lungul graniței dintre Tesalia si Epirus, Muntii Pindului sunt cunoscuti sub denumirea ,,coloana vertebrala a Greciei”.

Canionul Vikos, Muntii Pindului. Sursa foto: https://www.tourradar.com/t/148831

Ioannina este una dintre cele mai bune escapade din Europa, fundalul perfect pentru o vacanta romantica, o calatorie cu familia sau o pauza de la destinatiile populare!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole