5 idei de vacanta cu buget limitat. Europa te asteapta!

Pare de necrezut sa intocmesti o lista cu 5 idei de vacanta cu buget limitat, insa Europa are multe destinatii necunoscute. Lasam in urma Napoli, luminile Parisului sau canalele pitoresti ale Amsterdamului, insa gasim alternative, chiar interesante.

Calabria, Italia

Calabria este acea regiune a Italiei pe care ati putea sa o cunoasteti drept versatila, fiindca are ceva pentru toata lumea. De la orase la tara, munti acoperiti de paduri care produc aer pur, plaje frumoase de nisip sau zone de coasta. Insa, frumusetea acestei regiuni nu prea ii atrage pe turisti, astfel incat preturile sunt mai scazute decat in alte zone. Chiar si dupa standardele italiene – asa cum au si grecii, ritmul vietii aici poate fi descris ca fiind abandonat. Niciunul dintre orase nu este prea mare, lumea pare ca nu se grabeste niciunde, iar frenezia turistica lipseste.

5 idei de vacanta cu buget limitat. Europa te asteapta!
Calabria. Sursa foto: http://www.wowtravel.it/viaggi-da-sogno/alcuni-dei-luoghi-piu-belli-della-calabria/

Cautati cazare in afara oraselor, agriturismo este o practica a fermierilor din Calabria. Acestia pun la dispozitia turistilor, pe langa un loc de dormit, si mancare preparata cu alimente cultivate in ferma. Este cea mai buna modalitatea de a cunoaste regiunea si oamenii locului.

5 idei de vacanta cu buget limitat. Europa te asteapta!
Gambarie. Sursa foto: https://www.citynow.it/torna-freddo-gambarie-si-prevede-un-altro-weekend-sulla-neve/

Schi pe partie cu vedere la mare? In Calabria se poate, statiunea Gambarie este cea mai apropiata de o mare, din lume, cu vedere la Stramtoarea Messina.

5 idei de vacanta cu buget limitat: Ohrid, Republica Macedonia de Nord

Nu este prima oara cand mentionam Ohrid in topurile de vacante, asta si pentru ca orasul are atatea de aratat. Orasul face parte din sit-urile de patrimoniu mondial UNESCO. Cele 365 de biserici construite aici i-au adus si denumirea de ,,Ierusalimul din Balcani’’. Lacul ce poarta acelasi nume este o atractie in sine, luciul apei sale fiind ocazia perfecta pentru o plimbare cu barca. Cu toate acestea, cel de-al optulea oras al Mcedoniei de Nord nu este asa cunoscut, deci si prietenos cu bugetul de vacanta.

Lacul Ohrid. Sursa foto: https://www.staysure.co.uk/2017/01/see-lake-ohrid/

Banská Štiavnica, Slovacia

Unde mai calatorim cu buget limitat? Slovacia este o optiune destul de interesanta si daca nu ati ajuns in Banská Štiavnica este timpul sa o faceti. Orasul este unul dintre cele mai frumoase exemple ale arhitecturii secolului al XVI-lea din Europa Centrala. Excursionistii au de descoperit muntii acestei tari, iar schiorii pot afla de partii care sa le incerce vigilenta.

5 idei de vacanta cu buget limitat. Europa te asteapta!
Banská Štiavnica. Sursa foto: http://www.traveloslovakia.com/destinations/bansk%C3%A1-%C5%A0tiavnica–unesco/#.XNINZ-gzbIU

Banská Štiavnica, un oras cu putin peste 10.000 de locuitori, situat in jurul unui Vulcan si recunoscut pentrurezervele de aur si argint. Cautati muzeul minier, centrul vechi, rutile pentru ciclism, calorie si rezervoarele de apa subterana pompata din mine.

5 idei de vacanta cu buget limitat: Osijek, Croatia

Croatia devine un loc destul de aglomerat in lunile de vara, in principal de-a lungul liniei de coasta. Insa, exista multe de explorat si in interiorul tarii. Zagrebul este unul dintre cele mai relaxate capitale europene, lacurile Plitvice sunt minunate si desigur Osijek, situat aproape d egranita cu Serbia.

Osijek. Sursa foto: https://cammeo.hr/en/cities/osijek

Ce ar trebui sa va atraga aici? Festivalul Osijek Summer Nights care se desfasoara pe parcursul lunilor iunie, iulie si august. In aceste trei luni au loc o serie de evenimente muzicale, culturale, festivaluri bahice si festivaluri de mancare.  

In plus, promenada pe malul raului Drava, cafenele si barurile sunt de trecut pe lista cu lucrurile de vazut in acest oras.

Tot aici se afla si Kopački Rit, una dintre cele mai mari zone umede din Europa, o rezervatie natural ape care o puteti explora.

Strasbourg, Franta

Numele de Strasbourg aduce cu sine cuvinte-cheie precum politica, institutii, birocratie. Dar aceasta este doar o parte a acestui oras frumos, neobisnuit si intrigant. Situat la granite dintre Franta si Germania, orasul este un amestec dintre cele doua.

5 idei de vacanta cu buget limitat. Europa te asteapta!
Strasbourg. Sursa foto: https://erasmusu.com/en/erasmus-strasbourg/erasmus-experiences/my-experience-in-strasbourg-france-407214

Stiati ca centrul sau istoric Grande Île, a fost clasificat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO?  Starsbourg a fost construit pe o serie de canale, care curg de la Rin, ceea ce aduce un plus de farmec ce aminteste de Bruges. Mai ieftin ca Amsterdamul sau Parisul, Strasbourg poate fi doar un castigator!

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole