5 idei pentru un concediu de neuitat

Vine vremea vacanțelor, cu dor de ducă și chef de distracție, iar ofertele turistice sunt diverse și atrăgătoare. Ca să alegi cele mai interesante destinații, îți prezentăm câteva idei pentru un concediu memorabil, alături de cei dragi:

Întâlnire cu arta și istoria lumii la Paris

Una dintre cele mai frumoase metropole ale lumii, capitala Franței este o destinație turistică fermecătoare în orice perioadă a anului, așa că te poți gândi încă de pe acum să-ți rezervi un sejur în Orașul iubirii. 

Găsești aici monumente faimoase, muzee ce găzduiesc adevărate comori, o atmosferă boemă și rafinată. Aerul cosmopolit al Parisului te va face să te simți ca un adevărat star de cinema, iar plimbările pe malul Senei au un farmec aparte, ce  te va cuceri încă din prima clipă.

Ești înconjurat de istorie și întâlnești capodopere arhitectonice la tot pasul. Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Bulevardul Champs-Elysees, Muzeul d’Orsay, Place de la Concorde, Arcul de Triumf, Basilica Sacre-Coeur, Cartierul Montmartre, Centrul Pompidou sunt doar câteva dintre atracțiile celebre ale Parisului.

Ești în vacanță cu cei mici? O excursie la Disneyland îi va face fericiți, iar tu vei retrăi clipele de aur ale copilăriei, în compania vestiților eroi din desene animate și filme cu supereroi.

Aventură urbană la Amsterdam

Dacă vrei un concediu total, cu excursii în natură, vizite la obiective istorice și culturale, distracții, sport și viață de noapte, atunci destinația ideală este Amsterdam. Poți colinda pe canale sau să hoinărești cu bicicleta prin parcuri și păduri. 

Veneția Nordului, cum mai este denumită faimoasa metropolă olandeză, te întâmpină cu istoria glorioasă și cu arhitectura magnifică. Vizitează Koninklijk Paleis, Muzeul maritim, Parcul Vondel, Muzeul Van Gogh, Piața de Flori și neapărat să mergi la impunătorul muzeu de artă Rijksmuseum. 

Oameni ospitalieri, atmosferă destinsă și distracție non-stop, acestea sunt ingredientele unei vacanțe perfecte în Amsterdam, orașul unde vii ca turist și pleci ca prieten.

Călătorie romantică la Verona

Un concediu în doi are nevoie de o destinație turistică pe măsură, iar Verona este unul dintre cele mai potrivite orașe pentru o vacanță romantică. Sunt memorabile plimbările pe aleile prin Giardino Giusti, vizitele la Castelvecchio și Ponte Scaligero, la Casa di Giulietta sau la Basilica San Zeno Maggiore. 

Atmosfera de burg medieval din Piazza delle Erbe sau Piazza dei Signori și Loggia del Consiglio te va face să te simți ca într-o poveste cu prințese și cavaleri. Găsești  bilete de avion către Verona cu plecare de pe diferite aeroporturi din România, așa că adaugă pitorescul oraș italian pe lista cu locuri de vizitat în următorul concediu.

O vacanță de vis la Barcelona 

Una dintre cele mai bune idei de concediu este un sejur în Barcelona. Faima acestei metropole situate între munți și ape este pe deplin justificată de frumusețile naturale, arhitecturale și peisagistice pe care le întâlnești aici.

Orașul catalan te așteaptă cu obiective turistice superbe, care se numără printre cele mai vizitate locuri din Spania: catedrala Sagrada Familia proiectată de celebrul arhitect Antoni Gaudi, Fântâna de la Montjuic, Muzeul Picasso, Bulevardul La Rambla, Parcul Guell, Acvariul, Stadionul Camp Nou, Parcul de distracții Port Aventura.

Distracție și adrenalină la Monte Carlo

Pentru un concediu aventuros, cu distracții mondene și viață de noapte animată, alege ca destinație turistică Monte Carlo, orașul de pe Coasta de Azur faimos pentru cazinouri elegante, yachturi scumpe, hoteluri luxoase, restaurante rafinate și cafenele cosmopolite. 

Dacă ești pasionat de Formula 1, aici poți să urmărești live una dintre cele mai spectaculoase curse din circuit. Vizitează Palatul Princiar, Jardin Exotique sau centrul istoric cu clădiri genoveze, ca să cunoști tradițiile și măreția unui loc atât de special cum este Monaco.

Alege ce-ți place din aceste idei pentru un concediu de neuitat și distrează-te alături de cei dragi, căci cea mai frumoasă vacanță este aceea pe care o petreceți împreună.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole