Vacanțe exotice. Ce destinații preferă românii de sărbători

0
729
Vacanțe exotice FOTO: Jason Bagley/Flickr (creative commons)
Vacanțe exotice FOTO: Jason Bagley/Flickr (creative commons)

Aproximativ 80% dintre turiștii români care au ales vacanțe exotice pentru Crăciun și Revelion au ales zone cu plajă, arată agenția de turism Eturia, pe baza cererilor înregistrate.

Bugetul de vacanță alocat variază între 1.500 și 2.500 de euro de persoană, iar călătoria se face, de cele mai multe ori, în cuplu sau cu familia și copiii.

Românii care au ales vacanțe exotice pentru sărbătorile de iarnă vor merge în destinații precum Republica Dominicană, Mauritius, Maldive, Zanzibar și Thailanda.

Cei care au preferat vacanțe exotice au ales de cele mai multe ori pachete all inclusive sau cu demipensiune și plătesc pentru un sejur de 7 nopți între 1.500 și 2.500 euro de persoană.

Cele mai multe rezervări de vacanțe exotice s-au facut în lunile septembrie și octombrie, însa cei care se grăbesc mai pot găsi și acum pachete de vacanță la prețuri bune.

Spre exemplu, un sejur de Revelion în Bangkok și pe plajele din Krabi de 10 nopți, cazare la hoteluri de 4 stele cu mic dejun inclus, bilete de avion și alte servicii incluse costă 1.890 euro/persoană.

Vacanțe exotice. S-au cerut și cine romantice pe plajă

Pentru cei care preferă peisajele exotice din Zanzibar, un sejur de Revelion de 8 zile cu demipensiune, hotel de 4 stele și alte servicii incluse costă 1.950 euro de persoană.

Turiștii pot opta și pentru un circuit în Vietnam, 10 nopți, cazare la hoteluri de 4 stele, mic dejun la 2.390 euro de persoană.

Reprezentanții Eturia spun că proximativ 40% dintre cereri de vacannțe extorice vin din partea cuplurilor „în căutare de liniște, romantism și vreme călduroasă”. Au fost cereri inclusiv de organizarea unor cine romantice pe plajă sau pachete de spa și relaxare pentru cupluri.

Circa 30% din solicitări au venit din partea familiilor cu copii, care preferă resorturile cu facilități dedicate celor mici: locuri de joacă, club pentru bebeluși și copii peste 2 ani, activități pentru școlari și adolescenți.

FOTO: Jason Bagley/Flickr (creative commons)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here