Aachen – un orasel de poveste, perfect pentru city break

Aachen, cunoscut odinioara dupa numele francez Aix-la-Chapelle, este cel mai vestic oras din Germania si se afla in regiunea de granita a Belgiei si Olandei. Intr-un bazin de padure, la poalele Eifelului si a Ardeniilor, Aachen a fost mult timp cunoscut pentru izvoarele sale curative, cele mai fierbinti din Europa. A fost locul de incoronare pentru 32 de regi. In plus, fata de bogatul patrimoniu cultural, orasul este, de asemenea, renumit pentru sporturile ecvestre. Insa, am cautat si alte motive pentru care ati rezerva un city break in acest oras. Iata de unde sa incepeti:

Aachen- un orasel de poveste, perfect pentru city break
Centrul vechi pietonal. Sursa foto: https://ro.wikivoyage.org/wiki/Aachen

Catedrala din Aachen

De asemenea, cunoscuta sub numele de Catedrala imperiala – Kaiserdom a fost construita in anul 796 d.Hr ca biserica Palatului Charlemagne. Monument arhitectural, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, catedrala ascunde artefacte istorice unic. Un candelabru prezentat de Frederick I Barbarossa, tronul de marmura al lui Charlemagne si un relicvar de aur. De asemenea, uitati-va si la ferestrele din manastire, sunt piese ale designului german de dupa razboi.

Aachen- un orasel de poveste, perfect pentru city break
Catedrala. Sursa foto: https://blog.eurolines.ro/obiective-si-atractii-turistice-in-aachen/

Trezoreria Catedralei

Trezoreria Catedralei – una dintre cele mai bogate și mai importante din Europa – contine multe relicve pretioase. Printre lucrurile importante se numara numeroasele obiecte religioase sacre si comorile din Evul Mediu, dintre care cele mai renumite sunt Crucea Lothair si Bustul Charlemagne. Aceste doua piese sunt prezentate doar o data la sapte ani in timpul pelerinajului – si sarcofagul Persephone.

Piata de Craciun

Piata de Craciun din Aachen, cu atmosfera sa romantica, ,,apartine” celor mai frumoase piete de Craciun din Europa. 1,5 milioane de vizitatori ajung special in Aachen pentru a vizita aceasta piata. De asemenea, casutele colorate par a fi decorul perfect pentru o intalnire pentru oamenii din oras sau pentru turisti. Targul este deschis pana pe 23 decembrie si aveti de colindat aleile din jurul catedralei si primariei.

Aachen- un orasel de poveste, perfect pentru city break
Piata de Craciun. Sursa foto: https://www.nostalgiezugreisen.de

Orasul vechi

Cetatea frumoasa a orasului vechi din Aachen, Grashaus, are sectiuni(odata din Palatul Charlemagne) care dateaza inca din 1267. Acesta a devenit oficial centrul administrativ al orasului in secolul al XIV-lea, iar alte adaugiri in stil baroc au fost facute in secolele 17 si 18. Daca vanati comori arhitecturale, tineti la indemana camera foto, statuile regilor incoronati la Aachen, sala de incoronare, fresce de secol al XIX-lea, replici ale unor bijuterii si o colectie de mobilier gotic si baroc.

Aachen- un orasel de poveste, perfect pentru city break
Aachen- un orasel de poveste, perfect pentru city break. Sursa foto: https://www.acalnet.com

Piata – Marktplatz

Piata din Aachen contine o serie de atractii turistice notabile. Unul dintre cele mai importante este Primaria orasului, construia in 1350 pe fundatiile fostei cetati imperiale si cu fresce de Hall of Coronation, ilustrand viata lui Charlemagne. Un alt punct de atractie este Katschhof, care marcheaza locul curții palatului Carolingian. Marktplatz gazduieste, de asemenea, Muzeul International de Ziare cu o colectie impresionanta de peste 200.000 de ziare din intreaga lume.

Aachen- un orasel de poveste, perfect pentru city break
Piata din Aachen. Sursa foto: https://www.fotocommunity.de

Forumul Ludwig pentru Arta Internationala

Multe arte moderne, din intreaga lume, sunt expuse la Forumul Ludwig pentru Arta Internationala. Construit in stilul Bauhaus in 1928, pentru a semana cu o statie de tren, aceast fosta fabrica gazduieste o colectie fascinanta de arta pop-americana si foto-realism, impreuna cu exponate care evidentiaza evolutia artei europene din anii ’60. Sunt incluse, de asemenea, colectii ale unor artisti cubanezi, contemporani si artisti locali.

Aachen- un orasel de poveste, perfect pentru city break
Forumul Ludwig pentru Arta Internationala. Sursa foto: Wikipedia.org

Muzeul Couven

Muzeul Couven este amenajat intr-o casa burgheza veche, cunoscuta sub numele de Haus Monheim. Infiintat in anul 1958, acest muzeu are interioare care dateaza din 1740, pana la 1840. Colectia se concentreaza pe decor si artefacte in stil Rococo, clasicic si napoleonian. Printre elementele de baza se numara argintaria din secolul al XVIII-lea, bucataria si echipamentul de producere a primului baton de ciocolata din tara.

Aachen- un orasel de poveste, perfect pentru city break
Muzeul Couven. Sursa foto: http://www.aachen.de/DE/stadt_buerger/allgemeines/heiraten/trauzimmer/04Couvenmuseum/index.html

Spa si ape termale

Pentru a celebra lunga traditie a spa-ului si a bailor din Aachen, autoritatile au ridicat in 1827 cladirea Elisenbrunnen. O cladire neoclasica folosita in prezent pentru evenimente si expozitii comunitare. Daca va doriti o baie relaxanta dupa atat mers prin oras viztati Carolus Thermen!

Aachen- un orasel de poveste, perfect pentru city break
Carolus Therme. Sursa foto: cityzapper.com
Aachen- un orasel de poveste, perfect pentru city break
Carolus Therme. Sursa foto:https://cheeseweb.eu/2012/10/day-carolus-thermen-spa-aachen-germany/

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole