O nouă companie aeriană a fost lansată în România. Spre ce destinații va avea zboruri

Compania aeriană Animawings a fosta lansată în România. Compania va fi una de chartere și este deținută Memento Group, proprietarul Christian Tour și operatorul aerian grec Orange2Fly.

Animawings va deveni operațională de la 1 mai și va efectua zboruri charter de leisure în jurul Mării Mediterane și până la Dubai sau Abu Dhabi. Pentru început, compania va folosi două aernove Aribus 320 cu 180 de locuri din flota de patru avioane a Orange2Fly.

„Avem depuse deja la Autoritatea Aeronautică toate manualele şi aşteptam ca în data de 15 martie să fie emis certificatul de operator. În caz de întârziere, vom avea susţinerea acţionarului Orange2Fly, care vine şi operează zboruri în baza licenţei, deci orice delay faţă de această dată nu va avea impact asupra operării primului zbor.

Ţinta noastră pentru primul zbor este data de 1 mai, când, practic, începe sezonul de vară şi vor începe zborurile către destinaţii de vacanţă”, a declarat directorul comercial Animawings, Tudor Constantinescu, într-o conferință de presă.

Vor fi zboruri charter operate de o parte dintre turoperatorii din România, precum TUI TravelCenter, Dertour, Prestige Tour sau Christian Tour, către destinații de vacanță din Grecia, Turcia, Spania, Egipt și Tunisia.

„Dacă în 2020 aşteptăm undeva la 300.000 de pasageri, 2024 trebuie să fie anul în care să depăşim pragul de un milion de pasageri. Ca număr de aeronave, începem cu două aeronave şi ne aşteptam ca anul 2024 să ne aducă o operare bazată pe 5 aeronave.

Aş vrea să subliniez că flota Animawings va deţine două aeronave, dar avem un acord de cooperare extins cu Orange2Fly, care ne asigură back-up în caz de orice impediment operaţional, dar şi cu alte companii, inclusiv româneşti, cu care avem agreement să ne susţinem în caz de probleme operationale”, a mai spus Tudor Constantinescu.

În ceea ce privește politica de bagaje, Animawings va avea inclus un bagaj gratuit de până la 23 de kilograme la cală și unul de mână de până la 10 kilograme.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole