Aterizare cu emoții pe un aeroport din România: „Un senzor a arătat că sunt probleme la roata din față”

O aeronavă a companiei Blue Air, care zbura de la Munchen la Iași, a aterizat, aseară în condiții de siguranță. Potrivit reprezentanților Aeroportului Iași, aernova a avut o problemă la roata din față.

„Un senzor de la aeronavă a arătat că sunt probleme la roata din faţă, la trenul de aterizare. Piloţii au făcut o simulare de aterizare pentru a vedea dacă sunt probleme, trenul de aterizare a reacţionat la comenzi, iar pe urmă s-a făcut aterizarea în condiții de siguranță.

Pentru că exista posibilitatea ca acel tren de aterizare să nu funcționeze corespunzător, conform procedurilor pentru astfel de situații, s-a format dispozitivul pentru cazuri de urgență, la fața locului intervenind toate forţele din aeroport, cât şi din afara acestuia. Precizez că aterizarea s-a desfășurat în condiții de siguranță și în conformitate cu procedurile în vigoare.

Toți cei 112 pasagerii și-au păstrat calmul, iar imediat după aterizare a fost declanșată procedura de inspecție a aeronavei”, a declarat Cătălin Bulgariu, Directorul General al Aeroportului Iași.

Pe pistă au fost trimise, ca măsură de precauție, 10 autospeciale de stingere, 8 echipaje de prim ajutor și o autospecială de intervenție în caz de accidente colective.

Avionul a aterizat după miezul nopții, la o a doua încercare. Printre pasageri era și președintele Consiliului Județean Suceava, liberalul Gheorghe Flutur. Pasagerii au spus că nu au știut povestea adevărată și că aterizarea întârzie pentru că e o mașină pe pistă și că mai fac un rond.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole