Obiective turistice in Dublin. La ce sa nu dai cu piciorul cand ajungi in inima Irlandei

Facem astazi o calatorie pana in capitala tarii vikingilor si a spiridusilor, Dublin. In metropola culturala a Irlandei s-au nascut celebrii scriitori Jonathan Swift, James Joyce si George Bernard Shaw. Orasul medieval, marginit de catre Oceanul Atlantic si Marea Irlandei, iti va oferi o placuta incursiune in trecut. Ce obiective turistice in Dublin pot fi vazute si la ce sa nu dai cu piciorul cand ajungi in inima Irlandei?

Biblioteca Trinity College

Biblioteca Colegiului Trinity din Dublin este una dintre cele mai spectaculoase cladiri de acest gen, ce dateaza din anul 1592. In prezent, libraria are peste 6 milioane de volume, jurnale, manuscrise, harti ce reflecta peste 400 de ani de dezvoltare academica. Impozanta librarie, cu o arhitectura desprinsa din Harry Potter, este pe lista cu atractii turistice a tuturor iubitorilor de carti. Una dintre cele mai vechi carti, care se afla in Biblioteca Trinity College, este manuscrisul Book of Kells si Book of Durrow.

Biblioteca Trinity College Dublin. Sursa foto: Pinterest

Guiness Storehouse

Depozitul Guiness este atractia principala a Dublinului. Reprezentantii depozitului de bere irlandeza spun ca acesta a fost vizitat, la deschidere, de peste 4 milioane de turisti. Fabrica de Bere St.James din Dublin a fost fondata in anul 1759 de catre Arthur Guiness. Cladirea cu 7 etaje din St.James Gate a adapostit fabrica de bere pentru 9000 de ani si o chirie de 45 de lire pe an. In Muzeul Depozitului Guiness veti afla cum se fabrica berea, din ce ingrediente, care sunt metodele de fabricare si cum se pastreaza cel mai bine. Pentru bilete si mai multe informatii puteti vizita site-ul aici.

Guiness Storehouse. Sursa foto: airbn.ie

Inchisoarea Kilmainham

Un altfel de obiectiv turistic, dar care atrage curiosi an de an, este Inchisoarea Kilmainham din Dublin. Este una dintre cele mai mari inchisori nelocuite din Europa. In trecut, obisnuia sa fie o inchisoare unisex, ce gazduia de la detinuti politici pana la infractori cu pedepse mai mari sau mai mici. Devenita muzeu, in prezent puteti afla despre viata detinutilor si metodele de tortura.

Inchisoarea Kilmainham. Sursa foto: irelandandluxurytours.com

Muzeul Dublinia

Situat in centrul Dublinului, Muzeul Dublinia iti arata istoria orasului. La acest muzeu poti invata despre viata vikingilor, poti afla cum arata capitala Irlandei in Evul Mediu si cate si mai cate. Pentru bilete si mai multe informatii puteti accesa site-ul aici.

Muzeul Dublinia. Sursa foto: travelinghawk.me

Farul Baily

Nu puteti pleca din Dublin fara sa vedeti farul. La o distanta de mers cu trenul, de numai 30 de minute, o sa va bucurati de briza marii si mirosul de peste adus de ambarcatiunile din port. Farul Baily este amplasat in suburbia orasului Dublin, in Howth, in nordul peninsulei cu acelasi nume de la Marea Irlandei. Un obiectiv turistic neaparat de vazut in fostul sat pescaresc pentru privelistea de pe stancile inalte.

Farul Baily, Dublin. Sursa foto: infotour.ro

Castelul Dublin

Una dintre cele mai vechi cladiri ale orasului, Castelul Dublin a fost construit, initial, in secolul XIII, dar acesta a ars si a fost reconstruit. In prezent castelul este folosit pentru receptii oficiale si inaugurari prezidentiale. In cadrul vizitei la palat puteti admira Capela Regala, apartamentele regale, o biblioteca si Muzeul Taxelor.

Castelul Dublin. Sursa foto: Wikipedia

Gradina Botanica Nationala din Dublin

O oaza de verdeata in capitala Irlandei. Gradina Botanica Nationala are peste 15.000 de specii de plante din intreaga lume. Daca ajungeti aici nu ratati gradina de trandafiri, parcul dendrologic si zona alpina.

Gradina Botanica Nationala din Dublin. Sursa foto: thecircular.org

 

 

 

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole