Cum să faci cumpărături inteligente – când prinzi cele mai bune prețuri

În ziua de astăzi există o mulțime de oferte și de magazine de unde îți poți face cumpărăturile, atât online cât și offline. În această mulțime de oferte, trebuie să vânezi și să selectezi cele mai bune și avantajoase prețuri pentru tine.

Există perioade din an în care anumite produse ating cel mai mic preț și alte perioade din an în care alte categorii de produse ajung la minimul istoric, iar pe lângă asta mai există și promoțiile speciale.

Produsele de sezon

Atunci când vorbim despre produse foarte populare într-un numit sezon, e bine să te orientezi spre prețurile lor în extrasezon. De exemplu, anvelope de iarnă sau haine de ski și alte accesorii de acest tip au prețuri mult mai avantajoase în timpul verii tocmai pentru că cererea este mai mică.

Dacă ești un cumpărător grijuliu și atent la bugetul tău, ideea este să te orientezi din timp la nevoile pe care le ai și să faci achiziții înainte de începerea sezonului.

Electrocasnicele mici în mari

Fie că vrei să achiziționezi un robot de bucătărie sau un fier de călcat, în general electrocasnicele mici au printre cele mai bune promoții în lunile noiembrie și decembrie. De black Friday dar și alte promoții, cei mai mulți clienți orientează spre categorii de tehnologie precum telefoanele mobile, dar reducerile cu adevărat consistente se găsesc la electrocasnicele mici dar și la cele mari.

Cele mai multe produse electrocasnice își ating prețul minim la finalul anului când există și o mulțime de lichidări de stocuri. Mai mult produsele de tip ‘resigilate’ sau cu mici defecte pot avea reduceri consistente.

Reducerile la haine

Doamnele și domnișoarele știu cel mai bine că reducerile importante la haine se găsesc în perioadele de soldări. Există soldări de iarnă și altele de vară. Atât unele cât și celelalte se desfășoară în fiecare an în perioada 15 ianuarie – 15 aprilie respectiv 1 august – 15 octombrie.

În general perioada de primăvară e cunoscută ca fiind cea cu cele mai importante reduceri la haine. Brandurile internaționale profită din plin de acest lucru, în străinătate de exemplu fiind o întreagă isterie în urmărirea prețurilor celor mai avantajoase la haine, primăvară.

Pentru acest tip de shopping, important în primul rând e să urmăriți magazinele brandurilor favorite pentru a ști exact perioada de desfășurare a promoțiilor din primăvară și în al doilea rând puteți să strângeți din timp un anumit buget pe care să îl alocați pentru aceste cumpărături și să vă încadrați pe cât e cu putință în el.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole