Atractii turistice in Bratislava. Ce trebuie neaparat sa vezi in capitala Slovaciei

Bratislava poate surprinde in cel mai placut mod. Pe langa marturiile cenusii ale comunismului, orasul este un adevarat centru cultural. Capitala Slovaciei de la malul Dunarii te intampina cu adevarate bijuterii arhitecturale si un centru vechi incarcat de istorie. Daca planificati o calatorie in weekend in acest oras, iata 5 obiective turistice de neratat.

Castelul Bratislava

Castelul Bratislava este simbolul orasului. Amplasat pe un deal, la o inaltime de 85 de metri deasupra nivelului Dunarii, castelul este atractia principala din Slovacia. Si are si de ce sa fie asa! Cei care se incumeta sa urce treptele pana in Turnul  Coroanei vor avea o priveliste de ansamblu asupra intregului oras. Castelul Slovaciei a fost locuit in Epoca de Piatra pana in Epoca de Bronz, fiind acropolisul orasului, precum colina din Atena. Castelul a suferit mai multe transformari in timp, de la asezare slava, fortareata gotica, castel renascentist si la castel construit in stil baroc. In anul 1811 castelul este incendiat, dar renaste, precum pasarea Phoenix, in anul 1950.

Castelul Bratislava, Slovacia. Sursa foto: pokerdiscover.com

Daca vizitati castelul trebuie sa stiti ca acesta gazduieste Muzeul de Istorie si Muzeul National.

Centrul vechi al Bratislavei

Ce ar fi un oras fara o astfel de zona care sa concentreze cultura unui popor? Piata Hlavne Namestie, din centrul vechi, este un astfel de loc care dezvaluie bijuteriile arhitecturale ale Bratislavei, inca de la inceputul secolului XIII. Aici se afla Palatul Primatului-primaria orasului, fantana Roland, Drumul Regal, Teatrul National, Poarta si Turnul Mihail, se ascund strazi laturalnice si cate si mai cate. Tot in Piata Hlavne Namastie se organizeaza, in luna noiembrie, si targul de Craciun.

Centrul vechi din Bratislava, Slovacia. Sursa foto: traveltailor.com

Biserica Albastra -Elisabeta

Dupa cum sugereaza si numele, biserica are o culoare frumoasa de albastru deschis, parca desprinsa din povesti. Lacasul de cult este construit in stil Art Nouveau si se afla la o distanta de cateva strazi fata de centrul vechi. Biserica Elisabeta este un punct de reper al Slovaciei. In Bruxelles, in Parcul Mini, veti gasiti o macheta a Bisericii Albastre din Bratislava.

Biserica Albastra, Bratislava, Slovacia. Sursa foto: traveltailor.com

Podul SNP din Bratislava

O constructie a lumii moderne, Podul OZN apare poate cel mai des in fotografiile turistilor care vin in Bratislava. Si nici nu ar putea trece neobservat, asta datorita formei ciudate precum cea a unui OZN. Podul nou a fost construit peste Dunare, intre Castelul Bratislava si Biserica Sf.Martin, intre anii 1993-2012. Podul SNP are o inaltime de 84,5 metri si o lungime de 430 de metri, fiind cel mai lung pod suspendat pe cabluri din lume. Numele de Pod SNP inseamna, in traducere, Podul Revoltei Nationale Slovace.

Podul SNP, Bratislava, Slovacia. Sursa foto: traveltailor.ro

Podul poate fi vizitat cu ajutorul liftului amplasat la baza, iar in varf, in farfuria zburatoare este amenajat si un restaurant.

Turnul Kamzik TV

Daca ati ajuns pana in Bratislava, nu puteti rata privelistea din Turnul Kamzik TV. Turnul inalt de 193 de metri se afla la marginea orasului, pe dealul Kamzik, in zona Koliba. Cine ajunge aici se poate bucura si de preparatele culinare slovace, in restaurantul amenajat in turn. Si pentru ca tot vorbeam despre priveliste, Kamzik TV are o platforma de pe care, in zilele fara nori, se pot vede Cehia, Austia si Ungaria.

Turnul Kamzik TV. Sursa foto: ghidurituristice.ro

Printre atractiile Slovaciei se mai afla si: trenul de turisti Presporscik, sediul Radioului Slovac, Parcul Janko Kral, Poarta Sf.Mihai, Palatul Primatului, Catedrala Sf.Martin.

Pe noi ne-au convins! Ne-am facut bagajele pentru destinatia Bratislava, Slovacia.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole