Au început lucrările la biserica din România care unește patru religii

0
668
FOTO: Libertatea.ro
FOTO: Libertatea.ro

Primele blocuri de gheață pentru structura Bisericii de Gheață de la Bâlea Lac au fost aduse. A devenit deja o tradiție ca în fiecare an după Revelion să fie construit acest lăcaș unic.

Deosebit este și faptul că la sfințirea ei participă un sobor de preoți care fac parte din toate marile confesiuni creștine din România: ortodoxă, greco-catolică, romano-catolică și evanghelică.

Hotelul de Gheață a fost deja construit și a fost rezervat complet de sărbători.

Hotelul a fost ridicat în acest an în trei săptămâni, în condiţii meteorologice dificile: temperaturi sub zero grade şi vânt de peste o sută de kilometri la oră.

Anul acesta, Hotelul de Gheață are ca temă „Cinema on ice”, iar cei care vor să petreacă o noapte acolo pot admira în camere sculpturi care reprezintă personje celebre din filme.

În camerele din gheaţă şi-au făcut loc, printre alte personaje de film, King Kong, Gladiatorul, Mihai Viteazul, căpitanul Anton Lupan şi Dracula.

Cei care l-au construit spun că Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, situată la 2.034 de metri altitudine, este gata să primească primii oaspeţi.

Ca să nu se topească, blocurile de gheață au o grosime de 60 – 70 de centimetri, lungimea de un metru, iar lățimea este de jumătate de metru.

Fiecare bloc de gheață care a fost folosit la construcția Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac cântărește între 50 și 70 de kilograme și sunt montate și fixate cu apă și zăpadă.

Hotelul a fost construit de Varga Atilla, care are o experiență de 15 ani ani în domeniu. La Bâlea a lucrat pentru prima dată cu gheață și a fost ajutat de 25 de meseriași din localitatea Aluniș, Mureș. De asemenea, toate sculpturile din încăperi, mesele și scaunele sunt realizate de artistul sibian Dumitru Moscu.

FOTO: Libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here