Sibiul ”cool” – printre destinatiile lumii. Topul a fost realizat de renumita revista National Geographic

Sibiul ”cool”, asa este considerat orasul strabatut de raul Cibin, de catre revista National Geographic. Cibinium este una dintre cele mai mandre asezari de pe aceste plaiuri mioritice si iata ca un grup de jurnalisti straini au putut vedea dincolo de imaginea unei tari saracite.

Sibiul ''cool'' - printre destinatiile lumii. Topul a fost realizat de renumita revista National Geographic
Sibiul ”cool” – printre destinatiile lumii. Topul a fost realizat de renumita revista National Geographic: Podul Minciunilor. Sursa foto: blog.hotelguru.ro

Revista National Geographic este una dintre cele mai prestigioase din lume. Recent, a facut public un articol despre ”cele mai cool 19 destinatii din lume”. Locuri pe care niciun calator pasionat nu ar trebui sa le ocoleasca. Ce legatura are Sibiul cu publicatia cunoscuta? A fost inclus in acest top! Chiar daca a fost pus pe ultimul loc, asta nu inseamna neaparat si o clasificare. Mai ales ca se alatura unor destinatii de vacanta cu nume mare in lumea mondiala a turismului.

Sibiul ”cool” – printre destinatiile lumii: din Hermannstadt,cu  dragoste!

Sibiul ”cool” nu are mai mult de 150.000 de locuitori, dar este unul dintre cele mai importante si prospere orase din Transilvania. Fosta capitala a Transilvaniei atrage numerosi turisti, dar si investitori straini. Nu uitam nici faptul ca in anul 2007, Sibiul, alaturi de Luxemburg a fost desemnat Capitala Culturala Europeana.

Revista americana, ce se tipareste din anul 1888, recomanda Sibiul pentru istoria sa, strazile, centrul vechi si pietele din Orasul de Jos. Toate sunt adaugate pe lista atractiilor ce merita vazute macar o data. Jurnalistii de peste ocean nu uita sa le spuna cititorilor ca acest oras de provincie al Romaniei detine titlul de ”Regiune gastronomica europeana”. De asemenea, nu uita sa povesteasca si despre unul dintre cele mai importante muzee din tara, Muzeul Brukenthal, cu o vechime de 202 ani.

De ce mai este Sibiul ”cool”?

Noi adaugam ca farmecul Hermannstadt-ului este dat si de Piata Sfatului, Psajul Scarilor, Balea Lac, Gura Raului, Parcul Sub Arini, Paltinis. Completeaza imaginea: Filarmonica, Piata Albert Huet, targurile de peste an, casa in care a stat Mihai Eminescu. De asemenea, punem pe lista si Muzeul Farmaciei, Transfagarasanul si oamenii locului.

Dintre cele 19 destinatii considerate uimitoare de cei de la National Geographic, Sibiul ”cool” se afla pe ultimul loc. Printre destinatiile ”cool” ale lumii se numara si Corsica, Indonezia, Antarctica. Se alatura si Pittsburgh, Hong Kong, Cambodgia sau Oslo.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole