Bilete de avion ieftine. Revoluția călătoriilor de 5 euro

Datele Institutului Național de Statistică arată că în primele nouă luni ale acestui an, traficul de pasageri pe aeroporturile din România a crescut cu 20%. Mai exact, peste 12 milioane de pasageri au călătorit cu avionul în România și în afara țării. Călătoriile au fost influențate și de campaniile de bilete de avion ieftine.

Dintre acești pasageri, aproape 11 milioane au călătorit în străinătate, în timp ce pe rutele interene au fost peste 1,1 milioane de pasageri. Pe cursele interne a fost o creștere de aproape 15% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Traficul intern se datorează în principal ofertelor și noilor rute pe care companiile Blue Air, Wizz Air sau Ryanair le-au introdus. Clujul, Timișoara sau Iașiul sunt legate cu Bucureștiul de mai multe companii aeriene, iar pentru aceste rute sunt deseori campanii de bilete de avion ieftine datorită concurenței.

În ceea ce privește traficul în afara țării, în primele nouă luni ale acestui an s-au înregistrat creșteri mari pe patru rute importante. De exemplu, spre aeroportul Luton din Londra au călătorit peste 500 de mii de pasageri, cu peste 30.000 mai mulți decât în tot anul 2015.

Al doilea aeroport spre care au zburat cei mai mulți pasageri a fost cel din Munchen (peste 303.000), aeroportul Bergamo din Milano (peste 245.000), Barajas din Madrid (peste 209.000), Ciampino din Roma (206.000), Viena (peste 182.000), Amsterdam (peste 169.000), Fiumicino din Roma (peste 159.000) și spre Tel Aviv (peste 158.000).

Campanii cu bilete de avion ieftine se desfășoare și zilele acestea. De exemplu, cea mai mare platformă online pentru rezervarea vacanțelor, Vola.ro, anunța oferte începând de la 6 euro pentru mai multe destinații. Mai multe detalii găsiți – AICI.

Studiile arată că bilete de avion ieftine se pot cumpăra la începutul săptămânii. Prețurile nu sunt întotdeauna stabilite pe baza unor softuri, ci are loc și intervenția reprezentanților companiilor aeriene, care studiază ofertele concurenților.

Zilele cu cele mai scumpe bilete de avion sunt în weekend, când cerere este mai mare din partea celor care vor să facă city break-uri. Bilete de avion ieftine se găsesc pentru călătoriile care se fac miercurea și joia, când cererea este mai mică. De asemenea, bilete de avion ieftine se pot cumpăra cu cel puțin trei săptămâni înainte de zbor și cel mult trei luni și jumătate.

FOTO: Ulrika/Flickr (creative commons)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole