Bilete de avion. Care e cea mai aglomerată lună din an în aeroporturi

Luna decembrie este cea mai aglomerată lună din an pentru zborurile spre și dinspre România, spun statististicile Vola.ro. Încă din timpul verii românii își rezervă bilete de avion spre vacanțe în afară țării sau din orașele în care lucrează, spre București.

Creșterea numărului de bilete de avion cu data de călătorie în luna decembrie, față de restul anului, depășește 40%.

Aproximativ 70% dintre biletele de avion pentru luna decembrie, sunt bilete de inbound, care au ca destinație finală Bucureștiul.

Conform datelor Vola.ro, cei mai mulți români care locuiesc în străinătate aleg să revină în țară în perioada sărbătorilor de iarnă. 45% dintre zborurile inbound pentru luna decembrie sunt rezervate în avans în septembrie sau octombrie, iar circa 30% sunt rezervate last-minute, la începutul lunii decembrie.

Bilete de avion. Cea mai aglomerată lună

Decembrie este și luna în care românii plătesc cele mai multe taxe de surplus de bagaj sau bagaje de cală suplimentare. 80% dintre biletele de avion vândute  pentru luna decembrie, includ cel puțin un bagaj de cală. În restul anului acest procent scade la aproximativ 40%.

„Decembrie este una dintre lunile cele mai aglomerate în ceea ce privește călătoriile cu avionul. Colegii noștri de la call center asigură asistență 24/7 chiar și în perioada sărbătorilor, tocmai pentru că avem foarte mulți pasageri, în special în perioada 22 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017.

Ne sfătuim clienții să își ia un minim de 3 ore pentru formalitățile de check in și controlul de securitate de la aeroport sau să verifice website-urile aeroporturilor de unde vor pleca pentru eventuale schimbări sau modificări.

Noi suntem în permanentă legătură cu companiile aeriene dar și cu principalele aeroporturi spre care călătoresc pasagerii români, pentru a putea anunța la timp eventuale modificări”, a declarat Daniel Truică, Managing Partner Vola.ro.

Cele mai ieftine bilete de avion au fost spre Germania, de la 6 euro

Anul 2016 a fost un an bun pentru companiile low-cost, care au vândut bilete de avion din România spre Germania cu prețuri foarte mici. Un zbor spre Berlin a început de la 6 euro dus-întors. În medie, călătorii au cheltuit 92 euro pentru un bilet de avion dus-întors pe ruta București-Roma.

Prețurile medii din capitală spre cele mai populare destinații din străinătate au fost: 129 euro pentru destinația Londra, 150 euro spre Madrid, iar prețurile biletelor pentru Paris și Barcelona au oscilat între 170-180 euro. Cel mai scump bilet de avion cumpărat prin intermediul Vola.ro a fost un bilet pe ruta București – Calgary (Canada), pentru care o persoană a plătit peste 4.400 de EUR, cu 3 zile înainte de data plecării.

În general, turiștii români și-au rezervat vacanța cu aproximativ o lună și jumătate înainte, în cazul sejururilor, și cu 2 luni și jumătate înainte, în cazul city break-urilor. Având în vedere perioadele în care românii au rezervat biletele în anul 2016, cele mai multe bilete de avion au fost achiziționate în luna septembrie, iar în luna ianuarie au fost înregistrate cele mai puține cereri.

Bilete de avion. Destinația preferată de city-break în 2016

În cazul city break-urilor, Roma a fost cea mai populară destinație în rândul clienților Vola.ro. Barcelona, Veneția, Londra și Paris au completat topul primelor cinci destinații de city break. În general, turiștii au optat pentru city break-uri de două persoane, cu durata de 3-4 nopți.

Recordul anului 2016 a fost un city break de 6.500 euro, la Amsterdam, pentru un grup de 8 persoane, care a inclus 4 nopți de cazare, transport cu avionul și excursii opționale.

Turiștii români au plătit în medie 440 de euro de persoană pentru un city-break în afară țării, cu transportul și cazarea incluse. Pentru un city-break la Barcelona au scos din buzunar în jur de 770 euro, iar pentru destinații ca Veneția-560 euro.

FOTO: Jason O’Halloran/Flickr (creative commons)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole