Piste de biciclete in Romania. Cele mai interesante drumuri

Caldura a venit asa ca dam jos bicicleta si incercam doar acele piste care ne incarca cu energie, ne ofera privelisti minunate, sunt aproape de oras si ne testeaza limitele. Haideti sa cunoastem cele mai interesante drumuri:

Muzeul in aer liber ASTRA (Sibiu) – Rasinari – Muzeul in aer liber ASTRA – Sibiu

Din anul 2014, cei care iubesc miscarea pe doua roti, beneficiaza de o pista de agrement destinata biciclistilor. Pista incepe in Parcul Dumbrava Sibiului, aproape de Gradina Zoologica si se intinde pe 10,6 kilometri, suficienti ca sa va bucurati de aerul curat si sa prindeti viteza.

Piste de biciclete in Romania. Cele mai interesante drumuri
Piste de biciclete in Romania. Cele mai interesante drumuri: pista de biciclete ce duce catre Muzeul Astra. Sursa foto: oradesibiu.ro

Daca va decideti sa porniti din Sibiu, treceti prin frumoasul Parc Sub Arini, iar punctul de oprire va fi Muzeul ASTRA, un loc deosebit in care plimbarea pe bicicleta poate continua. Scoateti aparatul de fotografiat veti avea ce imortaliza, Parcul Astra este unul dintre cele mai bine conservate spatii rurale de altadata din aceasta regiune.

Piste de biciclete in Romania: Transalpina Mamut – Alba-Iulia

In Alba-Iulia, oras incarcat de istorie veti gasi una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete. Transalpina Mamut, asa cum o numesc cunoscatorii, se intinde pe o distanta de 5 kilometri si traverseaza o padure, unind localitatile Micesti si Paclisa. Pista este de dificultate medie, asadar nu trebuie sa fiti profesionisti ca sa va simtiti bine pe doua roti.

Piste de biciclete in Romania. Cele mai interesante drumuri
Piste de biciclete in Romania. Cele mai interesante drumuri: Pista Transalpina Mamut, Alba-Iulia. Sursa foto: turism.apulum.ro

Ciclistii ajung in Botosani

Primavara se da startul competitiilor cicliste in Botosani. In frumosii Ipotesti, Varful Campului si dealurile Voronei se afla cele mai fermecate trasee. Cum da caldura, biciclistii, cu mic, cu mare iau cu asalta aceaste zone. Competitiile au devenit deja o traditie in Botosani, traseele sunt de dificultate medie, iar ciclistii se bucura de peisaj.

Trasee in Muntii Rodnei

O adevarata provocare gasesc biciclistii in Muntii Rodnei, in Bistrita. Pentru cei care se incumeta sa parcurga acest traseu trebuie sa stie ca tine doua zile si traverseaza doua judete. Frumusetea Muntilor Rodnei vi se va dezvalui cu fiecare kilometru parcurs, dar cei 326 de kilometri sunt potriviti celor cu mai multa experienta si pentru cei care vor sa isisteze limitele.

Piste de biciclete in Romania. Cele mai interesante drumuri
Piste de biciclete in Romania. Cele mai interesante drumuri: Biciclisti in Bistrita. Sursa foto: descoperalocuri.ro

In Bucuresti ne plimbam prin Parcul Herastrau

In capitala, una dintre pistele interesante se afla in Parcul Herastrau. Stim ca devine un loc destul de aglomerat cum da caldura, dar tura de parc este intr-adevar spectaculoasa si aveti 4 kilometri la dispozitie. Asa ca, urcati pe bicicleta si spor la pedalat!

Piste de biciclete in Romania. Cele mai interesante drumuri
Piste de biciclete in Romania. Cele mai interesante drumuri: Parcul Herastrau, Bucuresti. Sursa foto: greenrevolution.ro

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole