Plaja Ascunsa – minunea de pe Insulele Marieta, Mexic

Plaja ascunsa cu ape limpezi precum cristalul si plajele cu nisip fin, fac ca originile acestui paradis idilic sa fie o surpriza – nu este, de fapt formata pe cale naturala, insa este cea mai pitoreasca locatie din lume.

Aceasta fasie retrasa de nisip, se presupune ca s-a format cu zeci de ani in urma, cand a fost folosita ca practica tinta de guvernul mexican, la inceputul anilor 1900, si care astazi s-a tranformat intr-o plaja senzationala de pe Insulele Marieta in Puerto Vallarta, la doar cateva km in largul coastei Mexicului.

Insulele Marieta sunt un arhipelag, un lant de insule care exista ca urmare a unor eruptii vulcanice. Insulele in sine, sunt minuni naturale, insa altceva a cauzat “gaura” plajei.

Playa del Amor, cunoscuta si sub numele de Plaja Ascunsa, este o structura insulara apartinand de insulele Marieta, situata la vest de Puerto Vallarta, Mexic, la gura Banderas Bay.

Se zvoneste ca gaura plajei ascunse, a fost un rezultat al bombardamentelor deliberate. Insulele Marieta au fost intotdeauna complet nelocuite, ceea ce le-a facut vulnerabile, devenind utilizate de catre guvernul mexican.

La inceputul anilor 1900, guvernul a inceput sa foloseasca insulele ca spatii de testare militare. Bombe de testare ar fi cauzat mai multe pesteri si formatiuni de roca de pe insula, inclusiv Plaja Ascunsa.

In anii 1960, omul de stiinta Jacques Cousteau a condus un protest impotriva activitatii umane daunatoare pe insule. In 2005, insulele au fost numite in cele din urma, parc national – Parcul National Islas Marietas, iar singurele activitati umane legale sunt  inot, caiac si plaja.

Testarea militara extensiva a deteriorat flora si faunei existente pe insula de decenii, insa anii de pace care au urmat, au umplut apele curate ale insulelor si viata marina.

Plaja Ascunsa este invizibila din exterior, si este accesibila numai printr-un tunel de apa lung, care leaga plaja de Oceanul Pacific.

Exista, aproximativ 2 m de spatiu deasupra nivelului apei, astfel incat vizitatorii pot ajunge la plaja inotand sau cu caiacul. Insulele sunt inca nelocuite, dar sunt frecvent vizitate de turisti care vin sa se bucure de diversa fauna salbatica marina si de Edenul tropical unic.

Descopera plaja ascunsa si afla mai multe despre minunea din Insulele Marieta.(FOTO)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole