Carnavalul de la Veneția a fost anulat din cauza noului coronavirus

Numeroasele cazuri de infectare cu noul coronavirus i-au făcut pe organizatorii Carnavalului de la Veneția să anuleze evenimentul de anul acesta. În regiunea Veneto, până pe 1 martie, școlile și universitățile vor fi închise, iar toate manifestațiile vor fi anulate. De asemenea, aceeași măsură s-a luat și în cazul muzeelor și târgurilor.

În această regiune au fost înregistrate cel puțin 25 de cazuri de infecția cu noul coronavirus. „Evenimentele aflate în desfăşurare vor decurge conform programului, dar, din această seară, este prevăzută închiderea Carnavalului de la Veneţia şi a tuturor manifestaţiilor, inclusiv cele sportive, până la 1 martie inclusiv”, a anunţat guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia.

Carnavalul de la Veneția atrage în fiecare an trei milioane de turiști. Se organizează cu 40 de zile înainte de Paște, în ziua de dinaintea Miercurii Cenușii. Este cunoscut datorită măștilor.

Se spune că a început tradiția acestui Carnaval din anul 1161, când s-a o victorie a Republicii Venețiene împotriva Patriarhului din Aquileila. După această reușită, oamenii au început să danseze și să se adune în Piața San Marco. Apoi, în secolul al XV-lea, carnavalul s-a transofrmat într-un eveniment baroc pentru a salva imaginea Veneției în lume.

Sub domnia lui Francisc al II-lea al Sfântului Imperiu Roman și mai târziu al Imperiului Austriei, festivalul a fost interzis în întregime în 1797, iar utilizarea măștilor a fost strict interzisă. A reapărut treptat în secolul al XIX-lea, dar numai pentru perioade scurte și mai ales pentru sărbători private, unde a devenit o ocazie pentru creațiile artistice.

Carnavalul a luat o pazuă până în 1979, când guvernul italian a decis să readucă istoria și cultura din Veneția.

FOTO: Pexels/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole