Pârtii de schi în Harghita. Cele 11 locuri de distracție pe zăpadă

Cei care vor să practice sporturi de iarnă în următoare perioadă pot alege pârtii de schi în Harghita. Aici sunt mai multe stațiuni în care vă puteți bucura de zăpadă. Iată lista de pârtii de schi în Harghita.

Borsec. Este o stațiune cunoscută mai ales pentru izvoarele sale minerale. Însă, începând cu 2010, primăria din localitate a deschis un complex turistic pentru cei care vor să practice sporturile de iarnă.

Stațiunea se află pe DN15, la o distanță de 25 de kilometri de Toplița și la 120 de kilometri de Târgu Mureș, Miercurea Ciuc sau Piatra Neamț.

Toate pârtiile din Borsec sunt deservite de teleschi, iar pârtia Speranța dispune și de o instalație nocturnă și tunuri de zăpadă. Iată care sunt pârtiile din Borsec:

  • Prichindel – ușoară, are o lungime de 814 metri
  • Speranța – medie, are o lungime de 680 de metri
  • Raza Soarelui – dificilă, are o lungime de 726 de metri

Mădăraș. Este numită după numele celui mai înalt vârf al Munților Harghita (1801 metri). Iubitorii sporturilor de iarnă au la dispoziție cinci pârtii. Trebuie precizat că în zonă se ajunge doar cu mașina dinspre Odorheiul Secuiesc, care se află la o distanță de 36 de kilometri. Iată pârtiile din Mădăraș:

  • Începători (Sugo Ocsike) -uşoară, 100 metri
  • Pârtia albastră (Kicsi Mihaly sau Mihai Mic) – uşoară, 1800 metri
  • Pârtia roşie (Sugo) – medie, 1500 metri
  • Pârtia neagră (Nagy Mihaly sau Mihai Mare)-dificilă, 600 metri
  • Pârtia extremă (Hadak Útja) – dificilă, 700 metri

Băile Homorod. Se află la o altitudine de 760 de metri. Sezonul de iarnă ține aici până în martie. La Băile Homorod (Lobogo) există o singură pârtie de ski și snowboard numită Lobogo. La Băile Homorod se poate ajunge cu maşina pe drumul naţional DN 13A pe rută Odorheiul Secuiesc-Miercurea Ciuc, staţiunea fiind situată la o distanţă de 35 km de Miercurea Ciuc.

Băile Tușnad. Este mai mult cunoscută pentru băile termale și apele minerale. În apropiere este Lacul Sfânta Ana, de origine vulcanică, unic în Europa Centrală și de Est. Se poate ajunge cu maşina pe drumul naţional DN 12 (Braşov-Miercurea Ciuc). La Băile Tușnad există 2 pârtii dedicate sportului de iarnă intitulate Pârtia Tușnad și Pârtia Veres Viz.

FOTO: Robert Tadlock/Flickr

 

 

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole