Nisa. 5 moduri de a te bucura in ,,capitala Coastei de Azur”

Coasta de Azur se bucura de prezenta turistilor an de an, iar Nisa nu face exceptie. City break, last minute, tur sau sejur, oricare dintre ofertele turistice alese, in acest oras aveti ce vedea. Am fost si noi curiosi si am pus cap la cap 5 moduri de a va bucura de unul dintre cele mai frumoase orase europene.

Plimbati-va pe Promenade d’Anglais

Promenada principala din Nisa are vedere la Bay of Angels(Golful Ingerilor), un loc deosebit de frumos. Promenada Engleza este inima orasului de secole. In a doua jumatate a secolului XIX, Nisa era statiunea preferata a aristocratilor britanici si de atunci localnicii au numit artera principala Promenade des Anglais.

Nisa. 5 moduri de a te bucura in ,,capitala Coastei de Azur''
Promenade d’Anglais. Sursa foto: https://www.lonelyplanet.com/france/nice/attractions/promenade-des-anglais/a/poi-sig/1196798/1322981

Arhitectura orasului este de admirat, stilul baroc impletindu-se intr-un joc interesant cu La Belle Epoque. Pe lista atractiilor in aceasta parte este negresit si Hotelul Negresco, ridicat in anul 1913 de catre Henri Negresco. Oaspetii sunt intampinati de un candelabru de peste 16.000 de cristale Baccarat.  

Daca plimbarea nu va poate ispiti, poate ca malul apei este mai atragator, asa ca indreptati-va spre unul dintre barurile de pe plaja pentru a savura un cocktail!

Nisa. 5 moduri de a te bucura in ,,capitala Coastei de Azur”: Vizitati Muzeele!

Franta sau Italia au cunoscut secole de arta, iar asta se reflecta si in Nisa. Indiferent daca admirati operele lui Matisse sau va place Warhol, sigur gasiti acel muzeu. Din colectia impresionanta de la Musée Matisse pana la comorile moderne de la Muzeul de Arta Moderna șsi de Arta Contemporana, exista  varietate.

Nisa. 5 moduri de a te bucura in ,,capitala Coastei de Azur''
Nisa. 5 moduri de a te bucura in ,,capitala Coastei de Azur”: Muzeul Matisse. Sursa foto: http://en.nicetourisme.com/nice/206-musee-matisse

Incercati diverse arome in Piata Cours Saleya

Nu contestam, pietele reprezinta un mod de viata, atat in Franta cat si in Italia sau Grecia.

Nisa. 5 moduri de a te bucura in ,,capitala Coastei de Azur''
Piata Cour Saleya. Sursa foto: https://www.fleamapket.com/listing/nice-flea-market/

Fiindca vorbim depspre Nisa, Piata Cours Saleya este locul ideal pentru a ridica produse proaspete si delicatese. Pregatiti-va sa degustati cateva mostre din sortimentele de branza, fructe sau alte bunatati. Aceasta piata este decshisa in fiecare zi, de marti pana duminica. Daca stati mai mult in Nisa, aprovizionarea dintr-un astfel de loc cu produse locale poate fi solutia salvatoare pentru bugetul alocat vacantei.

Explorati Vielle Ville – Orasul vechi

Unul dintre motivele pentru farmecul de necontestat al orasului este influenta italiana, Nisa facand parte din Italia pana in anul 1860. Astfel se explica cum Orasul Vechi este neobinuit pentru Franta, desi are toate caracteristicile: strazi pietruite, magazine si cafene. Este, de asemenea, un loc excellent de unde sa plecati cu diverse suveniruri. De altfel, aici sunt realizate cele mai multe fotografii de pe Instagram.

Nisa. 5 moduri de a te bucura in ,,capitala Coastei de Azur''
Orasul vechi. Sursa foto: https://blog.radissonblu.com/highlights-vieille-ville-charming-old-town-nice/

Nisa: O ultima vedere din cartierul Cimiez

Cele mai frumoase privelisti cu Nisa le veti obtine din Cimiez, un cartier ridicat pe  colina, care nu doar ca este istoric, dar si un loc des vizitat. Aici veti gasi vestigii romane, inclusiv un amfiteatru, o arena, bai termale si o bazilica.

Nisa. 5 moduri de a te bucura in ,,capitala Coastei de Azur''
Cimiez. Sursa foto: http://www.petrova-immobilier.com/en/sales/Sale-Apartment-1-room-Nice-06000-Cimiez-1262577

De asemenea, in acest cartier veti putea vizita Muzeul Arheologiei de Nisa-Cimiez, care prezinta artefacte care se presupune ca apartin taberei vanatorilor de elefanti care locuiau aici in urma cu 400 000 de ani. Manastirea Cimiez este locul in care se adaposteau calugarii franciscani, iar in cimitirul din apropiere se odihnesc pictorii Henri Matisse si Raoul Dufy.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole