Cât cheltuiește un român într-o vacanță în Grecia

Turiștii români au cheltuit în 2019, între lunile ianuarie și septembrie, aproximativ 453,4 milioane de euro în Grecia. Este vorba despre o crește cu 8,3% față de perioada similară a anului 2018. Potrivit datelor publicate de Banca Centrală a Greciei, dacă în 2018 românii au cheltuit 296,7 milioane de euro, în 2019 suma s-a ridicat la 348,3 milioane de euro.

Suma ar fi fost mult mai mare dacă s-ar fi păstrat numărul de turiști care au preferat Grecia anul trecut. Statistica arată că au fost cu 13,9% mai puțini turiști din România. Mai exact, în 2018 au fost 1.281.500 de turiși, iar în 2019 au fost 1.102.300 turiști.

Românii care au ales Grecia s-au orientat către Macedonia Centrală (Pieria și Halkidiki), Macedonia de Vest, Kavala și Thassos, dar și zone precum Creta, Rodos, Insulele Ionice (Lefkada, Corfu, Zakynthos), Insulee Ciclade (Mykonos, Santorini, Milos), dar și Peloponezul.

Un turist român a ales, în medie, să petreacă un sejur de 6 zile în Grecia și cheltuiește 348,3 euro, adică 59,1 euro pe zi, fără pachetul turistic. România este o sursă foarte importantă pentru turismul grecesc, ocupând locul 5 în rândul țărilor de proveniență a turiștilor.

Presa elenă scrie că românii au început să prefere Grecia în ultimii patru ani datorită creșterii nivelului de trai și pentru că este o o destinație mediteraneană apropiată, familiară și accesibilă.

Organismul Elen de Turism spune că a crescut și promovare vacanțelor în Grecia în România. În 2019 au fost difuzate la televiziunile locale 13 reportaje turistice despre Grecia, au fost publicate în presa locală scrisă și electronică 130 de articole și au exista numeroase spații dedicate acestei țări pe bloguri și pagini de pe rețelele sociale. De asemenea, au fost difuzate aproximativ 750 de sporturi publicitare pe posturi TV și radio realizate de Organismul Elen de Turism în colaborare cu agenții de turism din România.

FOTO: Mariamichelle/Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole