Cât de periculos este un city break în Barcelona acum. Harta cu locurile în care sunt proteste

Zeci de oameni, protestatari și din rândul forțelor de ordine, au ajuns la spital cu răni, în urma confruntărilor care au loc de câteva zile în Barcelona. Presa a anunțat că un turist și-a pierdut viața după ce aeroportul El Prat a fost blocat de un protest la care au participat zeci de mii de barcelonezi care cer independența Cataloniei.

Turistul era un francez în vârstă de 65 de ani și a murit în urma unui atac de cord. Acesta a fost nevoit să meargă trei kilometri între terminalele 1 și 2 pentru că autobuzele care făceau legătura au fost blocate de protestatari. Ambulanța a fost anunțată, însă nu a putut ajunge la turist din cauza protestului. De altfel, sute de zboruri au fost anulate. Inclusiv un zbor care făcea legătura cu Bucureștiul a avut întârzieri de ore.

Noaptea trecută, televiziunile locale au raportat că au fost peste 50 de incendii provocate în centrul Barcelonei. Au fost confruntări violente cu forțele de ordine, iar 33 de susținători ai separatismului au fost arestați pentru acte de huliganism.

Presa spaniolă spune că au fost probleme serioase cu transportul în comun, multe linii fiind blocate.

Autoritățile spaniole cred că protestele ar mai dura și se pregătesc să ia măsuri care ar putea afecta și turismul. De exemplu, unul dintre evenimentele care aduce în fiecare an zeci de mii de turiști străini este și confruntarea dintre echipele de fotbal Barcelona și Real Madrid. Sunt companii de turism care oferă pachete speciale pentru acest meci.

Însă cei care au cumpărat bilete la meci au emoții. Pentru că derby-ul se va juca pe stadionul Nou Camp, din Barcelona, pe 26 octombrie, în condițiile în care protestul va continua, federația spaniolă de fotbal ar putea muta partida în altă parte sau să o amâne.

Cu toate acestea, jurnaliștii locali spun că turiștii continuă să vină în Barcelona și le recomandă și o hartă interactivă care să-i ajute să evite, pe cât posibil, protestele care au loc cu precădere seara.

Atenționarea Ministerului de Externe în ceea ce privește Barcelona

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenționare de călătorie cu privire la Barcelona.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Barcelona, că pot avea loc mobilizări spontane de persoane care determină perturbări ale circulației aeriene, rutiere și feroviare, atât în zona metropolitană a Barcelonei, cât și în regiunea din proximitate. Se recomandă cetățenilor români să se informeze, în prealabil, asupra stării drumurilor la http://infocar.dgt.es/etraffic/, de pe site-urile oficiale ale companiilor feroviare și aeriene la care intenționează să călătorească, precum și de pe site-ul http://www.aena.es”, transmite MAE.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934334223; +34934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al CetăţenilorRomâni din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Consulatului General al României la Barcelona: +34661547853.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.rohttp://barcelona.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole