Cele mai frumoase târguri de Crăciun

Există câteva orașe din Europa care sunt recunoscute pentru faptul că te fac să intri în atmosfera sărbătorilor de iarnă într-un mod deosebit. Vorbim despre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, despre locurile în care te vei simți din nou copil și apoi te vor face să te gândești la fiecare dintre cei dragi atunci când le cumperi cadouri.

Să nu uităm nici de vinul fiert, ceaiuri cu cele mai diverse arome, prăjituri și preparatele tradiționale ale fiecărui oraș în parte. În acest articol vă prezentăm câteva dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun și vă invităm să continuați dumneavoastră lista cu alte locuri asemănătoare pe care le-ați vizitat sau unde vă doriți să ajungeți în perioada sărbătorilor de iarnă.

Târgul de Crăciun de la Viena. Este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume. Are o tradiție de peste 700 de ani și este organizat într-o atmosferă feerică, chiar în fața primăriei din Viena.

Târgul începe de la mijlocul lunii noiembrie. Ca în fiecare an, cele 140 de căsuțe cu tot felul de produse specifice sărbătorilor de iarnă sunt ornate cu ghirlande, iar cei mai mulți dintre vânzători și meșteșugari te întâmpină în costume populare. Turiștii pot urmări și concerte, iar copii pot participa la diverse workshop-uri, care se țin de dimineața până seara.

Christmas Wien

Târgul de Crăciun din Praga. Este o altă piață a sărbătorilor de iarnă pe care trebuie neapărat să o vizitați. Capitala Cehiei găzduiește unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun în piața din centrul vechi. Căsuțele sunt toate din lemn, colorate. Aici se pot cumpăra de la produse tradiționale cehești până la obiecte din cristal de Boemia, jucării de lemn, bijuterii lucrate manual, pălării sau ornamente de Crăciun.
Prague Christmas Market

Târgul de Crăciun de la Nürnberg. Este cel mai vechi târg al sărbătorilor de iarnă organizat în Germania. A fost înființat în 1628 și ajunge la a 388-a ediție anul acesta. Un document datând din 1737 arată că la Târgul de Crăciun din Nürnberg erau prezenți încă de pe atunci 140 de meșteri și artizani locali.

Ceremonia de deschidere a Târgului de Crăciun este marcată de un discurs al Îngerului Crăciunului la germani, Christinkind. Acesta spune povestea târgului și îndeamnă la voie bună, de la balconul Bisericii Doamnei Noastre. Se găsesc de la jucării, până la dulciuri și decorațiuni de Crăciun pe tarabele negustorilor. Începe pe 28 noiembrie și se încheie exact înainte de Crăciun, pe 24 decembrie.
Christmas Market in Nürnberg

Târgul de Crăciun din Londra. Este de obicei amenajat în apropierea Hyde Park, iar intrarea este liberă pentru toată lumea. Există peste 200 de tarabe de la care se pot cumpăra de la bijuterii, jucării și decorațiuni de Crăciun până la mâncare. Este și acesta considerat unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.
2010 London

Târgul de Crăciun din Salzburg. La fel ca și cel din Nurnberg, pe lângă faptul că este unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, este și unul dintre cele mai vechi evenimente de acest gen. Sunt organizate peste 100 de evenimente în jurul acestui târg de Crăciun, care durează timp de cinci săptămâni.
Salzburg Christmas Market

Târgul de Crăciun din Talinn. Capitala Estoniei este locul perfect pentru a găzdui unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Față de altele, aici cu siguranță găsiți din noiembrie și zăpadă, iar totul devine ca un loc de poveste. Este amenajat în centrul orașului, unde un brad uriaș împodobit este înconjurat de zeci de căsuțe de lemn de unde se pot cumpăra diverse lucruri specifice sărbătorilor de iarnă.
Christmas Market in the Town Hall Square

Fotografia principală: Gabriel Hess/Flickr (creative commons)

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole