Ce trebuie să aveți în vedere când plecați în vacanță cu mașina, iarna

Se apropie vacanța de ski, perioada în care majoritatea părinților și nu numai se gândesc că au timpul perfect de petrecut împreună, într-o scurtă vacanță. Destinația? La munte, de preferat  în zonă în care cei mici se pot bucura și de zăpadă.

Dacă plănuiți să plecați în vacanță cu mașina iarna iată și ce trebuie să aveți în vedere, printre care și o asigurare auto valabilă.

 1. Verificarea mașinii

Asigurați-vă că mașina este pregătită pentru drumeții în condiții de iarnă, incluzând verificarea sistemului de frânare, a bateriei, a anvelopelor și a lichidului de parbriz.

 1. Echipament de iarnă

Asigurați-vă că aveți un echipament adecvat pentru condiții de iarnă, cum ar fi lanțuri pentru anvelope, pături termice și sticle de apă.

 1. Provizii

Când sunteți însoțiți de copii parcă niciodată nu este nimic suficient. Aveți alimente și băuturi, în cazul în care drumul este încetinit sau întâmpinați probleme?

 1. Planificarea rutei

Verificați condițiile meteorologice și de trafic înainte de a pleca și alegeți o rută sigură, evitând zonele cu probleme.

 1. Conduceți prudent

Reduceți viteza și ajustați distanța de frânare pentru condițiile de iarnă, fiind atent la schimbările în condițiile de drum și la alți participanți la trafic.

Este important să fiți pregătiți și să acționați în mod responsabil atunci când călătoriți cu mașina în timpul iernii, pentru a vă asigura o călătorie confortabilă.

Ce să nu uitați – acte necesare

Aparte de toate măsurile de siguranță pe care le luați este la fel de important să aveți în vedere dacă aveți asigurare RCA valabilă, printre altele. Iată actele necesare:

 • Permis de conducere: trebuie să aveți permisul de conducere valabil în mașină.
 • Asigurare RCA: este obligatorie să aveți o asigurare RCA valabilă pentru a conduce în siguranță, indiferent că vorbim de mașina proprie sau una închiriată.
 • Cartea de identitate: trebuie să aveți cartea de identitate sau pașaportul valabil în cazul în care vă oprește poliția sau dacă întâmpinați probleme la graniță.
 • Certificatul de înmatriculare: trebuie să aveți certificatul de înmatriculare valabil pentru mașină.
 • ITP (inspecția tehnică periodică): mașina trebuie să aibă un ITP valabil înainte de a pleca la drum.
 • Documente pentru mașină: dacă închiriați o mașină, trebuie să aveți contractul de închiriere și documentele relevante, cu mențiunea șoferului în actele de închiriere.
 • Rovinieta sau taxa de drum.

Este important să verificați dacă mai sunt și alte documente necesare în funcție de destinație și să aveți asupra voastră toate actele relevante pentru a evita problemele sau întârzierile pe drum.

Asigurarea poate fi făcută și online

Dacă timpul este deja presant și unele taxe nu sunt la zi, iar unele documente lipsesc, să ne amintim că online este mai simplu și mai rapid. Nu doar rovinieta poate fi plătită online, ci la fel de bine și o asigurare auto online poate fi făcută. La Sherlook este ușor de realizat, cu posibilitate de a compara prețurile diferiților operatori și în plus cu calcul gratuit. Adică veți ști dinainte cât costă, durează câteva minute și totul este gata.

Drumuri bune în vacanță!

Contact:

info@sherlook.ro 0748 877 779

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole