Cel mai friguros hotel din România a fost rezervat complet

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac a fost construit și anul acesta și a fost rezervat complet atât pentru Crăciun, cât și pentru Revelion.

Hotelul a fost ridicat în acest an în trei săptămâni, în condiţii meteorologice dificile: temperaturi sub zero grade şi vânt de peste o sută de kilometri la oră.

Anul acesta, Hotelul de Gheață are ca temă „Cinema on ice”, iar cei care vor să petreacă o noapte acolo pot admira în camere sculpturi care reprezintă personje celebre din filme.

În camerele din gheaţă şi-au făcut loc, printre alte personaje de film, King Kong, Gladiatorul, Mihai Viteazul, căpitanul Anton Lupan şi Dracula.

Cei care l-au construit spun că Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, situată la 2.034 de metri altitudine, este gata să primească primii oaspeţi.

Ca să nu se topească, blocurile de gheață au o grosime de 60 – 70 de centimetri, lungimea de un metru, iar lățimea este de jumătate de metru.

Fiecare bloc de gheață care a fost folosit la construcția Hotelului de Gheață de la Bâlea Lac cântărește între 50 și 70 de kilograme și sunt montate și fixate cu apă și zăpadă.

Hotelul a fost construit de Varga Atilla, care are o experiență de 15 ani ani în domeniu. La Bâlea a lucrat pentru prima dată cu gheață și a fost ajutat de 25 de meseriași din localitatea Aluniș, Mureș. De asemenea, toate sculpturile din încăperi, mesele și scaunele sunt realizate de artistul sibian Dumitru Moscu.

Paturile sunt construite din blocuri mari de gheaţă. Pe fiecare pat se află o saltea moale acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale.

Înainte de culcare, oaspetii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între -2 şi +2 grade C.

O noapte într-o cameră dublă este 450 lei, iar o noapte într-o cameră de tip igloo costă 660 lei. Copiii între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar pentru copiii sub 6 ani este gratuit.
Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole