Reguli de călătorie cu avionul valabile din 1 mai. Cum a schimbat virusul acest domeniu

Sâmbătă Wizz Air a anunțat condițiile de reluare a zborurilor cu destinații europene. Vești importante pentru toți călătorii începând cu data de 1 mai 2020. Baza de la Timișoara își va relua zborurile către Europa.

Unele zboruri către Europa ar putea fi reluate de la 1 mai 2020

În condițiile în care coronavirusul a paralizat transportul aerian, singurele zboruri care operează sunt cele cu scopul repatrierii cetățenilor. Din această cauză, Wizz Air a trebuit să diminueze salariile piloților, însoțitorilor de bord și anagajaților de la birouri în medie cu 14%.

Compania aeriană anunță că, dacă nu vor exista noi restricții împotriva răspândirii virusului, va relua zborurile din Timișoara către urmatoarele țări europene: Franța (Paris Beauvais), Belgia ( Bruxelles Charleroi ), Italia ( Roma Ciampino ), Anglia ( Londra Luton ), Spania ( Barcelona El Prat ), Germania ( Frankfurt Hahn ).

Pentru ca toți călătorii să fie liniștiți, compania a anunțat o serie de reguli care se vor aplica pe parcursul îmbarcării. De asemenea, aceștia garantează un nivel ridicat de dezinfectare și curățenie în timpul zborurilor. Măsurile suplimentare se vor aplica pentru a se putea menține un nivel de distanțare socială in timpul îmbarcării.

Sfaturi pentru călători pentru minimizarea riscului de îmbolnăvire

Călătorii sunt sfătuiți, de asemenea, să facă check-in-ul online, iar plata bagajelor adiționale să fie făcută tot online. Mai mult, echipajul va avea mănuși și măști pe tot parcursul călătoriilor și vor distribui în permanență șervețele dezinfectante pasagerilor.

Cumpărăturile la bord ar trebui efectuate cu mijloace contactless, reducându-se la minimum riscul de infectare la bord. ”Wizz Air va continua procedura sa strictă de curăţenie zilnică, întreaga aeronavă fiind dezinfectată peste noapte conform recomandărilor în vigoare”, a transmis operatorul aerian, scrie evz.ro.

Wizz Air a pierdut în jur de 1.000 de anagajați în toată această perioadă de pandemie. Compania a trebuit să anuleze zboruri înspre și din multe țări europene, restricțiile fiind valabile până la 30 aprilie, dacă alte restricții nu vor fi puse.

Compania este una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa Centrală și de Est, aceasta operând peste 700 de rute de la 25 de baze. Asigură conexiunea între 155 de destinații din 45 de țări. Wizz Air deține o flotă de 121 de aeronave Airbus.

Wizz Air reia zborurile și de pe aeroportul din Cluj-Napoca

„Wizz Air isi cere scuze pentru inconvenientele pe care le pot produce aceste restrictii de calatorie clientilor si ii asigura ca siguranta si binele pasagerilor si ale echipajului raman principalele prioritati ale companiei”, a spus compania la începutul restricționărilor, scrie ziare.com.

Compania reia zborurile spre Europa și de pe aeroportul din Cluj-Napoca. De aici ar putea pleca pe 2 mai primele zboruri către Londra, informeaza zcj.ro. Zborurile către Madrid vor fi reluate începând cu data de 4 mai. Din 5 mai ar putea fi reluate zborurile din Cluj către Liverpool, Doncaster, Basel, Tel Aviv, Barcelona, Eindhoven. Incepând cu data de 6 mai se reiau zborurile spre Dortmund, Roma. Apoi, din 8 mai puteți zbura către Veneția, Milano Bergamo, Bologna, Frankfurt Hahn, Viena, Bruxelles.

Nu doar această companie își reia activitatea, se pare că și Tarom și Blue Air își doresc să reintre în forță după această perioadă de stagnare. Astfel, Tarom va zbura în zilele de 2 și 4 mai către Amsterdam, respectiv Atena. Iar începând cu 6 mai veți putea călători și spre Paris și Frankfurt cu Tarom.

În timp ce compania Wizz Air a rezistat foarte bine până acum crizei, Blue Air și Tarom au cerut acordarea unui credit pentru salvarea companiilor aeriene, ce au suferit mai pierderi în urma crizei coronavirusului. Gurvenul a aprobat în ședința de guvern de joi seara suma de 130 de milioane de euro pentru a salva companiile aeriene.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole