Berlin City break – Orasul culturii si al diversitatii

0
1571
berlin

Berlin – City break

Daca planuiesti un City break in Berlin e bine sa stii cate ceva despre istoria sa unica in lume, insa, daca urmele Reichului si ale diviziunii sale in Est si Vest astazi aproape ca nu se mai vad, aceasta metropola cosmopolita gazduieste aproximativ 3.6 milioane de locuitori si dispune de constructii foarte moderne si fascinante si localuri underground, pe de o parte; poli culturali extraordinari si atasament pentru traditii, pe de alta.

De vazut

Domul este unul din cele mai importante locuri de cult protestant din oras . Se regasesc circa 90 de morminte si sarcofage. In principiu aici au loc vizite ghidate, slujbe si concerte de orga.

Alexanderplatz dispune de o multitudine de evenimente , diferite concerte organizate si este una dintre cele mai aglomerate zone din Berlin.

Poarta Brandenburg este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale Berlinului . In acest loc a fost tinut si un discurs memorabil citez: “Domnule Gorbaciov, darama acest zid”, a spus Ronald Regan in data de 12 iunie 1987.

Insula Muzeelor este o colectie unica in lume ce gazduieste 5 muzee (Neues Museum, Alte Nationalgalerie, Pergamon Museum, Altes Museum, Bode Museum)

Tacheles este un centru social din Europa si se afla intr-o cladire de 9000 de metri patrati acoperita de graffiti. Aici au loc evenimente de tip pictura, spectacole muzicale, expozitii, iar pe fatada cladirii se regasesc mai multe cafenele, restaurante si mici magazine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here