Croaziera pe Canalul Dunare-Marea Neagra. O noua atractie, din 2019, a judetului Constanta

0
1496
Croaziera pe Canalul Dunare-Marea Neagra. O noua atractie, din 2019, a judetului Constanta
Croaziera pe Canalul Dunare-Marea Neagra. O noua atractie a judetului Constanta. Sursa foto: murfatlarorasul.ro

Pentru vara anului 2019 ni se pregateste o mare surpriza, croaziere pe Canalul Dunare – Marea Neagra. Incepem sa fim nostalgici dupa epoca de aur a litoralului romanesc, cand mii de turisti cehi, polonezi, nemti, rusi isi petreceau concediul la malul Marii Negre. Insa, nu suntem prea departe, asta datorita noii initiative a autoritatilor din Constanta, care promit ca pana vara viitoare ne vom putea plimba pe canalul dobrogean.

Croaziera pe Canalul Dunare-Marea Neagra. O noua atractie, din 2019, a judetului Constanta
Croaziera pe Canalul Dunare-Marea Neagra. O noua atractie, din 2019, a judetului Constanta. Sursa foto: agentiadepresa.ro

Turismul romanesc pare ca ia amploare, o dovada in acest sens este proiectul ambitios, dar realizabil al Dobrogei. Croazierele pe Canalul Dunare-Marea Neagra se vor adauga atractiilor turistice ale judetului. Turistii care vor alege sa petreaca vacanta de vara pe litoralul romanesc in 2019 vor avea ocazia sa se plimbe de-a lungul Canalului si sa viziteze atractiile judetului Constanta.

S-a dat unda verde planului turistic pentru Canalul Dunare-Marea Neagra

Potrivit Mediafax,Directorul general al Administratiei Canalelor Navigabile SA Constanta, Daniel Georgescu, a prezentat luna aceasta demersurile necesare pentru acest proiect. Potrivit aceleiasi surse, in sezonul estival 2019, turistii se vor putea bucura de doua croaziere pe saptamana. Imbarcarea se va face in Agigea, iar vaporul turistic va avea ca destinatie finala, pe apa, portul Murfatlar. De aici, turistii se vor putea debarca si vor putea fotografia unele dintre cele mai reprezantative obiective din judet, Tropaeum Traiani sau Manastirea Sfantul Andrei.

„Ne dorim ca incepand cu sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, sa se faca macar de doua ori pe saptamana acele croaziere de la Ecluza Agigea catre Portul Murfatlar. De acolo sa fie preluati si sa mearga catre Tropaeum Traiani, bisericile de creta si manastirile Dervent si Sfantul Andrei. Eu zic ca la momentul acesta, noi, ca si companie, incercăm sa revitalizam lucrurile care ne pot aduce plus valoare noua, judetului, dar si tarii, pentru ca pana la urma vindem Constanta si Romania, nu vindem doar Constanta”, a declarat Daniel Georgescu.

Croaziera pe Canalul Dunare-Marea Neagra. O noua atractie, din 2019, a judetului Constanta
Croaziera pe Canalul Dunare-Marea Neagra. O noua atractie, din 2019, a judetului Constanta. Sursa foto: digi24.ro

Plimbari gratuite pentru turisti pe una dintre cele mai importante cai navigabile din Europa

Autoritatile locale depun eforturi pentru a promova acest canal din punct de vedere turistic. De asemenea, exista in plan si finalizarea unei gari maritime si se ia in calcul sa nu fie perceputa o taxa pentru tranzitarea Canalului-Dunare Marea Neagra.
Potrivit directorului ACN SA, vizita in judetul Constanta ar urma sa se desfasoare pe parcursul unei zile. Astfel, turistii vor fi leganati pe apele canalului pana la Murfatlar. De aici ar urma sa fie preluati de autocare private care sa ii duca catre atractiile din judet.
„In principiu ne dorim sa plece din aval de ecluza, sa se ecluzeze la Agigea si sa stationeze la Murfatlar. Turiatii nu au la dispoztţie decat o zi. Voiajul de la Agigea la Murfatlar ar dura aproximativ o ora, o ora si jumatate. Cu autocarul mai dureaza o ora jumatate cel ptţin pana la cele doua manastiri drumul si inapoi sa ii aduca”, a spus directorul ACN SA, Daniel Georgescu.

Canalul Dunare-Marea Neagra se intinde pe o lungime de 95,6 kilometri si leaga porturile Cernavoda, Constanta, Midia Navodari. Este una dintre cele mai importante cai navigabile din Europa si face legatura dintre Marea Neagra si Marea Nordului. Datorita impresionantei constructii, ambarcatiunile care vin din Orientul Indepartat sau Australia catre Europa Centrala scurteaza din drum aproape 400 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here