Cum arată camera perfectă de hotel pentru români

Anul acesta, în perioada concediilor, peste 40% din românii au mers la munte, aproape 34% au preferat litoralul, în jur de 11% au optat pentru zonele rurale, precum Maramureș, Transilvania sau Bucovina, iar 4,5% au fost turiști în Delta Dunării, arată un studiu realizat de platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

În ceea ce privește prețurile plătite pentru cazare, 54,6% din cei care au răspuns în sondajului au spus că au dat între 100 și 200 de lei de persoană pe noapte. Între 200 și 300 de lei pe noapte au plătit 30,6%, iar cei mai puțini, 15,4%, au cheltuit pe o noapte pe cazare peste 300 de lei.

Cei mai mulți, 42,6% au preferat pensiunile, iar 37,2% au ales confortul unui hotel. Cei mai puțini, 12,2%, au închiriat un apartament sau o casă de vacanță, iar restul au vrut să stea cât mai aproape de natură alegând cortul, campingul sau o rulotă.

Întrebați dacă sunt mulțumiți de unitățile de cazare din România, 92,1% dintre respondenți au spus că da, iar pe primul loc în criteriile de alegere a unității de cazare se află spațiul cât mai mare al camerei (30,4%), urmat de poziționarea cât mai centrală (22,1%), piscină sau spa (18%), 14,3% au ales un restaurant bun, iar 6,6% consideră că este important ca unitatea de cazare să aibă un loc de joacă pentru copii.

Deși majoritatea turiștilor sunt mulțumiți de condițiile unităților de cazare, una dintre cele mai întâlnite situații neplăcute o reprezintă curățenia: 35,5% dintre respondenți au spus că de cele mai multe ori, starea curățeniei în camere lasă de dorit. 21,6% dintre turiști se plâng de lipsa de amabilitate a personalului, inexistența serviciilor de masă afectează 18,6% dintre turiști, iar 11,5% sunt deranjați de locația unității de cazare.

Întrebați ce îmbunătățiri ar aduce unităților de cazare din România, turiștii au spus că ar investi mai mult în instruirea personalului, curățenie, servicii de calitate, dar și în locuri de joacă pentru copii.

Peste 88% din cei care au răspuns la sondaj au spus că vor merge tot în România în vacanță pentru că vor să descopere țara, iar 12,5% au spus că aleg un concediu la noi pentru că nu-și permit să călătorească în străinătate.

FOTO: Pixabay.com

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole