Hotelul viitorului. In anul 2021 ne vom putea caza la 300 de kilometri deasupra Terrei

Cum arata hotelul viitorului? In primul rand este in spatiu, la o distanta de Terra de 300 de kilometri si este, de fapt, statia spatiala Aurora transformata in unitate de cazare de lux. Compania americana Orion Span a avut aceasta idee, iar primele 4 luni din 2021, atunci cand va fi gata hotelul, au fost deja rezervate. 

Turismul are viitorul asigurat in spatiu! Americanii stiu sa vada oportunitatea, asa ca au decis sa ii dea o noua infatisare statiei spatiale Aurora. Astfel ca, in anul 2021, statia va fi un adevarat hotel de lux, gata sa-si primeasca oaspetii de pe Pamant. Pentru cei curiosi de cum se vad stelele din spatiu trebuie sa scoata din buzunar 792.000 de dolari pentru o noapte de cazare. Un sejur va dura 12 zile. Timp in care, cei 4 oaspeti, inclusiv 2 astronauti, se vor putea bucura de 16 rasarituri de soare.

Hotelul viitorului. In anul 2021 ne vom putea caza la 300 de kilometri deasupra Terrei
Hotelul viitorului. In anul 2021 ne vom putea caza la 300 de kilometri deasupra Terrei: Orion Space Hotel. Sursa foto: newatlas.com

Hotelul viitorului – cazati printre stele

Cei de la bordul Aurora vor putea vedea cum se cultiva plantele in spatiu, iar printre facilitati se numara si accesul la internet wireless. De asemenea, vor experimenta gravitatia zero si vor putea admira aurora boreala si pe cea australa.

Fondatorul si CEO, Frank Bunger, a declarat pentru Bloomberg, citat de The Guardian: ,,Vrem sa atragem oamenii in spatiu, pentru ca este ultima frontiera pentru civilizatia noastra.”

Iata cum se vede Pamantul din Statia Spatiala Internationala:

Statia Aurora este proiectata sa gazduiasca 4 calatori si doi membri ai echipajului, potrivit Orion Span. Depozitele rambursabile, in valoare de 80.000 de dolari, pot fi facute si online pentru a va rezerva cel mai bun loc pe Aurora.
Orion Span declara ca cei care isi doresc un loc in Aurora vor sa inteleaga mai bine spatiul, mecanica orbitala si viata in medii presurizate. Cei interesati vor intra intr-un program de pregatire care le va usura sederea.

Orion Span nu ar fi prima care ar oferi plimbari in spatiu. Elon Musk, fondatorul Space X, declara, anul trecut , ca intentioneaza sa trimita doi cetateni intr-o calatorie in jurul lunii.

Dennis Tito, om de afaceri american, a calatorit in spatiu in 2001. El a vizitat ISS pentru suma de 20 de milioane de dolari. Charles Simonyi, fost director Microsoft, a vizitat si el statia spatiala de doua ori.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole