Insulele Shenghi si frumusetea stranie a unui sat pescaresc abandonat si devenit un paradis verde inghitit de mama natura

Insula Gouqi apartine unui grup de aproape 400 de insule cunoscute sub numele de Insulele Shengsi si formeaza o parte din arhipelagul Zhoushan, situat in afara Hangzhou Bay. Acesta este cel mai mare arhipelag din China. Zhoushan s-au bazat foarte mult pe industria primara, preponderent pescuitul,  avand in vedere ca Zhoushan este cea mai mare pescarie din China.

In zilele noastre, odata cu dezvoltarea industriilor secundare si tertiare, baza economica a Zhoushan a fost in mare masura diversificata.

Constructia de nave si de transport maritim, industria usoara, turismul si industria de servicii par a fi principalii colaboratori ai productiei economice locale. In consecinta, multe sate pescaresti au devenit astazi abandonate. Unele dintre cele mai bine conservate sate sunt situate in Gouqi Island.
Insulele Shengsi sunt o destinatie turistica populara si este inca un loc important de pescuit, care atrage mai mult de 100.000 de pescari in fiecare iarna.

Peisajul uimitor al Insulei Shengsi este rezultatul caselor si cladirilor acaparate lent de natura.
Satul de pe litoral este acum gol, deoarece era mai economic pentru pescarii care traiau aici sa se deplaseze si sa lucreze pe continent, unde captura este mai usor de transportat si vandut.

Vita de vie s-a catarat pe zidurile vechi de piatra, prin ferestre si usi, reusind sa se strecoare de-a lungul cailor incretite ale unui sat abandonat din China, care a fost regenerata prin natura mama.
Timpul sta in loc in acest sat de pe insula Shengsi.

Ceea ce a fost o data un infloritor centru de pescuit a fost mult timp parasit si transformat in mod natural intr-o jungla verde de plante incurcate si cladiri neglijate.
Insula, aflata la cateva ore, est de Hangzhou Bay, este in contrast puternic cu orizontul metropolitan vibrant din apropiere de Shanghai.

In continuare, va invitam intr-o incursiune in imagini, prin uimitorul satuc „inghitit“ de natura.

Articole similare

Comentarii

Lasă un mesaj

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole